Montcada Solidària dona 3.000 euros per a dos projectes humanitaris a Grècia

Una activista de l’entitat es troba a l’illa de Lesbos com a voluntària

Al campament militar de Moria, a Lesbos, viuen més de 3.000 persones refugiades, la majoria des de fa més de tres anys
EM
Montcada Solidària farà aquest estiu una aportació de 3.000 euros per col·laborar en dos projectes humanitaris a Grècia, dels quals 1.500 es destinaran a ajudar les persones refugiades que estaven al campament de Kalachori, ja tancat, que han estat reubicades en albergs. La resta dels diners es lliuraran a un projecte educatiu de l’ong Proem-aid, formada per professionals de les emergències que treballen de forma voluntària a Lesbos en el rescat de persones refugiades que travessen el mar Mediterrani. 
 
Activistes locals
Fins a l’illa grega ha viatjat una representant de l’entitat, que treballarà de voluntària en la iniciativa de Proem durant un mes. El projecte s’adreça a les persones refugiades del campament de Moria, controlat per l’exèrcit i al qual no tenen accés els voluntaris, i del centre social de Kilosa, on s’oferirà un programa d’activitats amb l’objectiu de fer més humana la seva estada. Durant el matí, es fan classes de natació a la platja, ja que la majoria no sap nedar i és una bona teràpia per perdre la por a l’aigua després de la seva travessia pel Mediterrani. També se’ls propociona fruita i aigua perquè estiguin ben hidratats. A la tarda, s’imparteixen al centre de Kilosa sessions d’anglès, francès, castellà i alemany, adreçades a adults i infants. “La nostra feina consisteix a acompanyar les persones durant les hores que poden sortir del campament, per dignificar la seva vida i enfortir la seva autoestima”, ha comentat l’activista montcadenca. En el marc d’aquest projecte, els voluntaris desplaçats a Lesbos també fan tasques de suport a les persones que arriben a la costa, proporcionant-les roba seca, begudes i aliments abans que siguins traslladades als campaments de refugiats.
 
Una altra veïna de Montcada, Núria Soler, també ha marxat de voluntària per ajudar persones que fugen de la fam, la misèria i els conflictes bèl·lics dels seus països d’origen. L’activista, infermera de professió, ha estat 15 dies del mes de juliol treballant a un dels vaixells de l’ong Proactiva Open Arms, que es dedica al rescat de persones al mar Mediterrani. “Hi ha hagut dies que només hem pogut dormir tres hores de la quantitat de feina que hi havia”, explica Soler.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari