El nou magatzem de Càritas ja és una realitat gràcies a l’Ajuntament i a la Fundació Mossèn Josep Espinasa

L’acte d’inauguració del nou equipament situat al costat de la plaça Joan Fuster s’ha fet aquest migdia

D'esquerra a dreta, Jaume Casas, Laura Campos, Juan Carlos Montserrat i Pere Pardo
Rafa Jiménez
Després dels parlaments i la descoberta de la placa, s'ha fer un recorregut per les noves instal·lacions
El moment que s'ha descobert la placa commemorativa amb la presència de la representant de la Fundació Mossèn Josep Espinasa

Montcada i Reixac disposa des d’avui d’un nou magatzem del Banc d’Aliments que gestiona la secció local de Càritas després de l’acte d’inauguració que s’ha fet aquest migdia amb la descoberta d’una placa i el bateig del nou equipament, ubicat al número 11 del carrer Alacant del Pla d’en Coll i al que s’accedeix per la plaça Joan Fuster. La nova seu del Banc d’Aliments substituirà al que estava en funcionament a la Font Pudenta i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, que ha cedit un local que és de titularitat municipal, i a la Fundació Mossèn Josep Espinasa, que ha finançat la seva remodelació amb una aportació de 300.000 euros.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència d’unes 150 persones i la participació de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA); el Mossèn Jaume Casas, rector de l’Església de Santa Engràcia i president de Càritas Montcada; Pere Pardo, secretari general de Càritas Diocesana de Terrassa, i  Juan Carlos Montserrat, Vicari Episcopal de la Diòcesi de Terrassa. Entre el públic, també estava Milagros Vegas, Mare Superiora del Col·legi de les Germanes Dominiques de Montcada i representant de la Fundació Mossèn Josep Espinasa.

Durant la seva intervenció, Laura Campos ha agraït l’aportació econòmica feta per la Fundació Mossèn Josep Espinasa i la tasca que fan la vintena de voluntaris que formen part de la secció local de Càritas, fent especial menció als impulsors, fa 30 anys, d’aquestat entitat al municipi, el desaparegut Mossèn Josep M. Juan-Torres i Anna Olivé, exresponsable del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i que ha estat present entre el públic. L'alcadessa també ha destacat la perseverança de Juan Andrés Arnáiz, membre de Càritas Montcada, per aconseguir que aquest nou espai sigui una realitat i permeti, segons ha dit en el seu discurs, “dignificar el Banc d’Aliments, la pobresa i la tasca dels voluntaris”, dels que també ha destacat que “gràcies a ells podem fer front a l’emergència social i ajuden l’administració a arribar allà on no podria fer-ho en solitari per una evident manca de recursos”. Campos també ha agraït l’empresa Miñarro per haver fet la senyalística del nou local de forma totalment altruista i ha destacat que la tasca dels voluntaris de Càritas va permetre atendre, durant l’any 2017, més de 400 famílies del municipi amb el repartiment de 150.000 quilograms d’aliments repartits en 5.465 lots.  

En el seu torn de paraula, el Mossèn Jaume Casas ha agraït la tasca de Càritas, que fa cinc anys va col·laborar amb la parròquia de Santa Engràcia per convertir la part posterior de l’església en un espai d’acollida per atendre els més vulnerables. Casas també ha destacat el paper fonamental de Juan Andrés Arnáiz per fer realitat aquest nou espai, que permetrà “fer una entrega d’aliments d’una manera digna, ordenada i controlada en un equipament en condicions per als usuaris i els voluntaris”. Per la seva part, Pere Pardo ha disculpat l’absència per problemes d’agenda de Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana de Terrassa, i ha destacat “la col·laboració entre el sector públic i privat que han fet pinya en comú per tirat endavant aquest projecte amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i la vulnerabilitat”.

Després dels parlaments, Juan Carlos Montserrat, Vicari Episcopal de la Diòcesi de Terrassa, ha beneït el nou equipament i s’ha descobert una placa commemorativa. Posteriorment, les autoritats, entre els que hi havia altres representants del govern municipal i de partits de l’oposició com Cs, el PSC i el PDeCAT, han fet una visita guiada per les instal·lacions. L’equipament, que es posarà en servei fent els primers repartiments a partir del 5 de març, disposa d’una superfície d’uns 400 m2, destinats al magatzem i  altres espais com la zona de recepció i la de classificació dels aliments, entre d’altres. Una de les principals millores respecte les instal·lacions que Càritas té actualment a la Font Pudenta és que hi haurà la possibilitat de guardar i lliurar aliments frescos, ja que el local disposa d’una cambra frigorífica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari