L’alumnat de Documentació Sanitària es tornarà a manifestar dimarts per demanar la continuïtat del cicle a Montcada

Els estudiants es concentraran davant dels Serveis Territorials, a Sabadell, coincidint amb la celebració del Consell Escolar Territorial

L’alumnat afectat pel trasllat del Cicle de Documentació Sanitària a Terrassa es tornarà a manifestar demà a Sabadell davant de la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental per demanar la continuïtat dels estudis al centre montcadenc. La protesta, que començarà a les 15.30h, es convoca coincidint amb la celebració del Consell Escolar Territorial, on els sindicats defensaran la continuïtat del cicle tal com demana la comunitat educativa de Montcada.

La primera manifestació es va fer el 7 de març al mateix indret. La concentració, convocada per l’alumnat afectat, va comptar amb el suport de l’Ajuntament, l'Ampa i els sindicats USTEC, CCOO i CGT. En absència de la directora de Serveis Territorials, Carme Vigués, una representació de la comunitat educativa del municipi es  va entrevistar amb tècnics del departament, els quals van recollir els plantejaments de Montcada per mantenir el cicle al centre. Un dels arguments del Departament és que, per manca de pressupost, no es poden obrir nous cicles per reequilibrar l’oferta sanitària a la comarca, però ens hem assabentat que a Sabadell se n’ofertaran el pròxim curs dos de nova creació, va comentar la regidora d’Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia (ICV-EUiA), qui va demanar als Serveis Territorials, que tenen la competència en matèria de la Formació Professional, que es repensin la seva decisió. Proposem que continuï el cicle a Montcada i que a Terrassa se’n creï un de grau mitjà, com es va fer en el seu dia a La Ferreria, i si funciona, s’obri en un futur el de grau superior”, va exposar l’edil, qui va recordar que el Departament té projectat a l’INS La Ferreria la construcció de noves aules: No s’entén que vulguin ampliar el centre i, a la vegada, es vulgui eliminar un cicle”.

A la mobilització també van participar professors de l’INS La Ferreria afectats pel trasllat, que no entenen la decisió de voler reubicar una formació de qualitat que està plenament arrelada a l’INS La Ferreria. El coordinador del Cicle de Documentació al centre montcadenc, Enrique Donraval, va lamentar que “no es tingui en compte l’esforç dels professionals que durant 11 anys han treballat intensament per oferir un cicle de qualitat amb una inserció laboral molt elevada, va dir. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari