Obertes fins al pròxim divendres la matrícula a l’Escola d’Adults

El centre ofereix cursos d’accés a grau mitjà i superior, anglès, informàtica i ESO

Fins al 13 de juliol és oberta la matrícula a l’Escola d’Adults, amb seu a Can Sant Joan. El centre, amb 35 anys d’experiència, oferta cursos d’accés a grau mitjà i superior, graduat ESO, informàtica i anglès, a més de formació per a persones nouvingudes per a l’obtenció de la nacionalitat i la incorporació al sistema educatiu. “Oferim noves oportunitats per posar al dia els estudis i ampliar el currículum per tal d’enfrontar-se amb més garanties a l’exigent mercat laboral”, ha comentat la directora del centre, Adela Gràcia. 
 
Coincidint amb l’arribada de la crisi econòmica i l’augment de l’atur, l’Escola d’Adults, que depèn del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, va experimentar un boom d’alumnat que, a mesura que ha anat millorant la conjuntura econòmica amb la creació de llocs de treball, s’ha produït una davallada d’assistència a les aules. Aquest fet  preocupa el centre, que vol trencar amb la imatge negativa que es té de les Escoles d’Adults. “No som un espai de recollida del fracàs escolar. Tenim un programa per millorar la formació destinat a persones que, pel motiu que sigui, no han tingut l’oportunitat o la necessitat d’estudiar”, explica Gràcia, qui ha destacat la gratuïtat dels estudis i la flexibilitat horària, amb torn de matí, tarda i vespre per compaginar les classes i la feina. 
 
Altres aspectes que es desconeixen de les Escoles d’Adults és que l’alumnat d’anglès i informàtica pot obtenir la titulació oficial al mateix centre. En el cas de la llengua anglesa, superant els tres cursos (fins a l’A.2.2) es pot accedir directament al tercer curs de l’Escola Oficial d’Idiomes sense haver de fer una prova de nivell. Pel que a informàtica, es pot aconseguir el títol Competic des del nivell inicial fins al tercer. D’altra banda, el centre també ofereix el curs instrumental, que consta de classes d’alfabetització, d’adquisició de fluïdesa lingüística i la preparació per incorporar-se a l’ESO. Per a les persones nouvingudes es fan sessions d’acollida, català, castellà i preparació per a la prova de l’obtenció de nacionalitat.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari