Presentació d’un llibre sobre dos models de dones oposats del s. XIX

‘Mujer contra mujer en la Catalunya insurgente’, de Laura Vicente, es presenta a la Casa de la Vila aquest divendres (19h)

Les protagonistes del lliber 'Mujer contra Mujer en la Catalunya insurgente' són la milionària Rafaela Torrents i la sindicalista Teresa Claramunt
L’Escola Feminista reprendrà l’activitat després de les vacances d’estiu amb la presentació del llibre ‘Mujer contra mujer en la Catalunya insurgente’ (Comuniter, 2018), de la historiadora Laura Vicente, el 21 de setembre (19h), a la Casa de la Vila. Les protagonistes són la milionària Rafaela Torrents i la sindicalista Teresa Claramunt, dues dones que l’ordre social de finals de segle XIX va situar en mons diferents. 
 
El volum. L’autora ha creat un relat híbrid entre l’assaig documental i la recreació històrica que pretén fotografiar les vides de dues dones absolutament oposades amb la ciutat de Barcelona com a teló de fons. El relat té com a punt de partida l’atemptat al Liceu el 7 de novembre de 1893, un succés que li serveix per entrellaçar les vides de les dues progatonistes, a través de les quals, Vicente busca una visió global d’aquella època a través de les mirades de dues dones comunes, reals i desconegudes per a la història.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari