La gent gran reivindica a les administracions que apliquin polítiques per gaudir d’un envelliment actiu

La plaça de l’Església va acollir dissabte la Mostra de l’Envelliment Actiu i diumenge va tenir lloc la tercera caminada intergeneracional

Desfilada de vestits de paper a la Mostra de l'Envelliment Actiu
Ángel Luque
La Favmir va participar a la Mostra d'Envelliment Actiu
Masterclass de ioga i ta-txí al parc de la Llacuna de Mas Duran
Una exhibició de gimba a la Mostra d'Envelliment Actiu
La coral dels casals de gent gran també va actuar a la plaça de l'Església
Albert Baró, del grup de teatre El Trapecio, va ser l'encarregat de llegir el manifest del Dia Internacional de la Gent Gran
Una cinquantena de persones va participar a la tercera caminada intergeneracional

La plaça de l’Església va acollir el passat dissabte la Mostra de l’Envelliment Actiu en el marc del programa per celebrar al llarg del mes d’octubre el Dia Internacional de la Gent Gran, que es commemora el dia 1. La festa va incloure un tastet de les activitats que es fan als dos casals de la ciutat com gimba, una desfilada de vestits de paper, sardanes, sevillanes, play-backs i cant coral.

Durant la matinal també hi va haver temps per a la reivindicació dels drets de les persones grans. Albert Baró, del grup de teatre El Trapecio, va ser l’encarregat de llegir el manifest, que insta les administracions a garantir unes pensions dignes, tenint en compte que un 25% de les llars depenen de la nostra pensió. El document també reclama a l’Estat la implementació de les Llei de Dependència “per garantir l’atenció adequada a més d’un milió de persones” i mesures per assegurar els subministraments bàsics com l’aigua, la llum i el gas a les persones més vulnerables del col·lectiu. 

D’altra banda, la Federació d’AV de Montcada (Favmir) va participar en la mostra amb un estand informatiu sobre les diferents campanyes reinvidicatives en defensa dels drets de la gent gran. El president de l’entitat, Antonio Cera, va recordar que cada dilluns participen a la concentració que la Marea Pensionista convoca a la plaça Universitat de Barcelona. Cera també va parlar de la campanya de signatures de la Taula per la Salut en defensa de l’atenció primària de salut i va anunciar la festa de la Favmir, que tindrà lloc el 21 d’octubre davant del pavelló Miquel Poblet, d’11 a 18h. Sota el lema ‘Recuperem els nostres drets’, la jornada reivindicativa inclourà activitats per a la canalla, balls i una fideuà popular. Els tiquets es poden comprar a les entitats veïnals al preu de 3 euros.

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran va continuar diumenge amb la tercera edició de la caminada intergeneracional, que va comptar amb una cinquantena de participants. L'excusió va començar a la plaça de l'Església i va finalitzar al parc de la Llacuna de Mas Duran, on es va fer una masterclass de ta-txí i de ioga. El programa finalitzarà el cap de setmana del 20 i 21 d'octubre amb la Festa de l'Envelliment Actiu davant del pavelló Miquel Poblet i un espectacle de cabaret al Teatre Municipal.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari