L’Ajuntament presenta la vuitena edició de la campanya perquè cap infant es quedi sense regals al Nadal

Es pot col·laborar amb la compra de bolígrafs amb motius nadalencs o bé fent aportacions de material escolar i llibres

Jesús Calvo, de 'la Caixa', amb l'alcaldessa i les regidores durant la presentació de la campanya 'Regala il·lusions'
Sílvia Alquézar
Aquests són els bolígrafs amb motius nadalencs que es poden comprar per col·laborar en la campanya Regala il·lusions

L’Ajuntament organitza, per vuitè any consecutiu, la campanya ‘Regala il·lusions’, per tal que infants del municipi entre 0 i 12 anys d’entorns econòmicament vulnerables rebin regals per Nadal. La campanya compta amb la col·laboració de ‘la Caixa’ –que aporta 4.000 euros– i de diverses entitats locals. La iniciativa s'ha presentat aquest dimecres en un acte al qual han assistit l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA); la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (Círculo); les regidores de Ciutadania i Educació, Infància i Joventut, Mónica Martínez i Jessica Segovia, respectivament –ambdues d’ICV-EUiA–, i el director de l’oficina de ‘la Caixa’ al carrer Major, Jesús Calvo.

“Malauradament, aquest tipus de campanyes encara són necessàries a la ciutat, ja que existeix un 39% de la població que viu per sota del llindar de la pobresa”, ha dit Campos, qui ha agraït el suport de l’entitat bancària i del teixit associatiu per tirar endavant la iniciativa solidària. Per la seva banda, Calvo ha destacat que “no hi ha res més bonic que el somriure d’un infant i, per aquest motiu, és una responabilitat de tots que cap nen o nena es quedi sense joguines aquest Nadal”.

Es podrà col·laborar amb la compra d’una bolígraf amb motius nadalencs que es posarà a la venda a partir del 17 de novembre a la fira Tastajocs i fins passat Reis, al preu d’1,5 euros. Aquest article es podrà adquirir a una vintena de botigues i en el decurs d’actes públics que tinguin lloc durant les properes setmanes. Les entitats poden aportar donacions econòmiques i material escolar nou i contes infantils. Les persones que a títol particular vulguin donar material escolar i llibres, ho poden fer contactant amb alguna de les entitats col·laboradores o bé portant els articles a l’Ajuntament i a la Casa de la Vila, a partir del dia 19 de novembre i fins al 11 de desembre, ja que l’endemà, les entitats participants lliuraran a l’Ajuntament les seves donacions. “L’èxit d’aquesta iniciativa és l’alt nivell de participació de la ciutadania”, ha indicat Martínez. Sempere ha destacat “la gran tasca que fa el personal municipal per tal de fer realitat aquesta acció” i Segovia ha aprofitat l’acte per destacar la importància que les joguines que l’Ajuntament adquireix no són violentes ni sexistes i ha expressat que “és important destacar que la infància té dret al joc i que sigui lliure”.  La campanya de joguines va començar al 2011 i des d’aleshores fins a l’actualitat, la mitjana de canalla que ha rebut joguines per Nadal mitjançant aquesta iniciativa és de 400 infants. Cada nen o nena rep regals adaptats a la seva edat i, a l’hora de triar-los, es té en compte que no es tracti de joguines sexistes o no violentes.

Seccions:

Deixa un comentari