Aprovada una moció sobre l’esborrany del decret per regular el servei de menjador a les escoles públiques

El text és una proposta del col·lectiu SOS Menjador, que el grup municipal de la CUP Montcada ha portat al plenari

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, va aprovar per unanimitat la moció presentada per la CUP sobre el nou decret que està redactant el Departament d’Ensenyament de la Generalitat sobre la gestió de l’espai de menjador a les escoles públiques. El text és un escrit del col·lectiu SOS Menjador, un moviment que ha mostrat el seu rebuig al futur decret i que proposa obrir un nou debat amb la comunitat educativa amb l’objectiu d’arribar a una nova proposta que compti amb el màxim de consens.

La moció aprovada pel Ple insta la Generalitat a trobar una fórmula legal o un acord polític amb els Ajuntaments o els Consells Comarcals per tal que les ampas puguin continuar fent una gestió directa del menjador escolar fins que s’aprovi el nou marc regulatiu. El document també exigeix al Departament reconèixer la figura dels vetlladors per als infants amb necessitats educatives especials per garantir un servei inclusiu i de qualitat.

Tots els grups van coincidir a destacar el problema de legalitat que existeix en el fet que les ampas contractin directament les empreses adjudicatàries del servei. En aquest punt, alguns grups com el PSC, ICV-EUiA i Círculo van proposar resoldre aquest escull mitjançant convenis o concerts entre les associacions de pares i mares i les administracions per evitar l’externalització dels menjadors en favor de grans empreses de càtering. Precisament el tema legal va motivar l’abstenció del PP en aquesta qüestió, fent un vot diferenciat. D’altra banda, Esquerra també va fer un vot diferenciat en el primer punt, plantejant substituir el terme ‘aturar’ per ajornar o buscar una moratòria en els treballs d’elaboració del decret, una proposta que no va ser acceptada per la resta de grups.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari