Adimir passa a ser una fundació amb l’objectiu de créixer

Les empreses que vulguin col·laborar amb l’organització es podran desgravar i donar compliment a la llei d’integració social

Dues de les nenes que van participar al taller sobre pictogrames
Pilar Abián
Carolina Ibañez, portaveu d'Adimir, va fer balanç del projecte sobre els pictogrames i va avançar els nous reptes de la fundació
Adimir va posar tres parades a la plaça de l'Església per promocionar les seves activitats

L’associació Adimir ha passat a ser una fundació amb l’objectiu de créixer i beneficiar-se dels ajuts econòmics que puguin facilitar les empreses interessades a col·laborar amb l’organització, dedicada a les persones discapacitades psíquiques, físiques i sensorials. "Hem donat aquest pas per poder seguir creixent, ja que com a entitat només podíem obtenir subvencions públiques i cada cop són més minses", ha explicat la portaveu d’Adimir, Carolina Ibáñez. Les firmes que vulguin invertir en la fundació es podran desgravar i també conveniar per donar compliment a la llei d’integració social, coneguda com a Lismi, segons la qual totes les empreses que tinguin més de 50 treballadors, han de tenir una quota de reserva d’un 2% de la plantilla per a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

En la seva línia de creixement, un altre dels objectius que s’ha fixat Adimir per al 2019 és treballar per la integració de les dones. "La dona discapacitada està doblement discriminada, pel seu gènere i per la seva discapacitat", argumenta Ibañez. Aquest projecte, que neix d’un estudi que ha fet l’organització aplicada als seus propis membres i usuaris, es va presentar dissabte, Dia Mundial de les persones discapacitades, a la Casa de la Vila. També es va fer palès que les dones són majoritàriament –entre el 60 i el 70%– les que assumeixen la cura dels fills o els familiars amb discapacitat, en alguns casos, en solitari. "Com a entitat hem de denunciar i fer pressió per visibilitzar aquestes situacions i ajudar les mares perquè les seves vides tinguin la màxima qualitat i dignitat possibles", afegeix Ibañez.

En el mateix acte, Adimir va fer balanç del projecte Entèn la teva ciutat amb pictogrames que es va iniciar al 2017 i que ha permès retolar 200 comerços, restaurants i bars, i 50 equipaments municipals amb unes plaques que, mitjançant dibuixos, indiquen l’ús de cada local. La portaveu de la fundació va agrair i reconèixer la participació i implicació de l’Ajuntament i les associacions de comerciants de Montcada Centre, Can Sant Joan, Font Pudenta i Can Cuiàs la seva implicació en aquest projecte destinat a tenir un municipi inclusiu: "Algunes associacions han assumit el cost total de les plaques i d’altres, el 50%, mentre que el consistori ha sufragat les dels equipaments municipals i la instal·lació de tots els pictogrames a través de la Brigada".
 

Altres activitats

Amb motiu del Dia Mundial de les persones discapacitades, Adimir també va organitzar dissabte accions de sensibilització a la plaça de l’Església que van incloure una xocolata, l’exposició i venda d'articles nadalencs i activitats amb els pictogrames en què van participar els membres de l’esplai de l’organització formats per 14 nens i nenes i 12 joves. Es tracta de grups inclusius que agrupen usuaris amb i sense discapacitat. Adimir ha lamentat que cap membre del govern assistís a actes convocats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari