Marina Sánchez: ‘Cal una resposta col·lectiva a la necessitat social del treball domèstic’

L’economista feminista obre el programa de l’Escola Feminista amb una xerrada sobre els motius per fer vaga el 8 de març

Marina Sánchez, durant la xerrada que ha fet aquesta tarda a la Casa de la Vila davant una quinzena de dones
Laura Grau

L'economista feminista Marina Sánchez ha inaugurat aquesta tarda el programa de xerrades i tallers de la segona edició de l'Escola Feminista que impulsa la Regidoria Dona i Polítiques d'Igualtat amb l'objectiu de reflexionar sobre la situació de la dona i les problemàtiques que l'afecten. La conferència inaugural s'ha centrat en els motius que fan necessari tornar a fer vaga el dia 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Per a Sánchez, un dels problemes centrals de la situació de discriminació de la dona és la feminització dels treballs domèstics o de cura, feines que, tot i donar resposta a una necessitat social, no tenen cap valor en una societat capitalista i patriarcal que posa al centre de tot els diners. "Això té com a conseqüència que siguin feines feminitzades, precaritzades i invisibilitzades", va remarcar l'economista, posant com a exemple les dones grans que, després de tota una vida de feina a la llar, tenint cura dels altres, només poden optar a una petita pensió no contributiva. "La mateixa expressió posa en evidència el menyspreu per la seva tasca, malgrat la importància que té per al benestar de les persones", va indicar Sánchez, qui considera que cal donar una resposta col·lectiva a la necessitat social dels treballs de cura, tal com s'ha fet amb la sanitat i l'educació, amb l'objectiu que deixin de recaure sobre l'esquena de les dones.

La propera activitat de l'Escola Feminista serà un taller el 21 de març al Kursaal sobre els grups de dones com a espais de canvi a càrrec de Carme Vidal, de l'entitat Tamaia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari