L’Ajuntament aporta 110.000 euros per complementar les beques de menjador

El govern gairebé ha duplicat la partida respecte l’any passat. El Consell Comarcal ha concedit aquest curs 722 ajuts

L'objectiu és garantir almenys un àpat a les famílies amb fills que no tenen recursos
Arxiu/Jesús Abad
El Consell Comarcal ha atorgat aquest curs un total de 605 beques de menjador
El Consell Comarcal ha concedit aquest curs 722 beques a infants de Montcada
Una dieta sana i equilibrada és vital per al creixement i la salut dels infants
A Montcada hi ha encara un centenar d'infants pendents de saber si disposaran d'una beca de menjador aquest curs
La cobertura de les necessitats bàsiques, sobretot per a la infància, ha estat una de les prioritats de Serveis Socials durant el 2013
L’Ajuntament ha complementat les beques de menjador per a l’alumnat de Montcada i Reixac amb un total de 110.000 euros, per tal de donar suport a les famílies més vulnerables. Aquests ajuts els atorga el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el pressupost que se’n destina –enguany 412.622 euros– ve determinat per la Generalitat. L’ens comarcal ha concedit aquest curs un total de 722 beques a infants del municipi, de les quals només 20 cobreixen el 100% del cost dels àpats, 6,20 euros per menú. A la resta d’alumnat becat se li atorga el 50% de l’import del servei. Amb els 110.000 euros que dona el consistori, es beneficien 458 alumnes, amb 2 euros més per menú consumit.
 
“Portem anys complementant els ajuts del Consell Comarcal perquè són del tot insuficients, i en aquesta ocasió, gairebé dupliquem l’aportació municipal per aquest concepte respecte l’any passat. És la partida per a beques de  menjador més elevada que hem atorgat mai”, ha expressat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempre (Círculo). L’edil ha indicat que l’objectiu del govern municipal és destinar els màxims recursos possibles a les persones més desafavorides, per evitar que hi hagi infants que no tinguin accés a una alimentació bàsica per motius econòmics.
El curs passat, el Consell Comarcal va atorgar 609 ajuts –336.901 d’inversió– a Montcada, amb 5 beques al 100% i 604 al 50%. Amb els 60.000 euros que va posar l’Ajuntament, es van beneficiar 241 infants més. Pel que fa als ajuts per a material i sortides, que dona directament l’Ajuntament, enguany se n’han concedit 1.041, amb un pressupost de 78.320 euros. El curs passat se’n van donar 1005, amb una inversió de 74.580 euros.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari