L’INS La Ferreria oferta beques Erasmus per a Formació Professional i Batxillerat

El programa d’ajuts, coordinat pel Ministeri d’Educació, permet a l’alumnat estudiar i fer pràctiques laborals a l’estranger

Alguns alumnes de Formació Professional de l'INS La Ferreria van fer el curs passat la beca Erasmus a Atenes (Grècia)
INS LA RIBERA
Són menys conegudes que les beques Erasmus per a universitaris, però l’alumnat de Formació Professional (FP) i Batxillerat també pot viure l’experiència de sortir del seu país per treballar o estudiar a un dels estats membres de la Unió Europea. A Montcada i Reixac, l’INS La Ferreria fa tres anys que ofereix a tots els estudiants d’FP la possibilitat de fer pràctiques a empreses d’altres països i, des d’aquest curs, els alumnes de Batxillerat també es poden acollir a aquest tipus d’ajuts, que coordina i financia el Ministeri d’Educació. “És una experiència molt enriquidora que els permet conèixer altres realitats a nivell acadèmic i laboral i, alhora, créixer com a persones”, explica la coordinadora d’FP de l’INS La Ferreria, Mónica Plata, qui recorda que el centre va començar a posar en marxa les beques fa uns set cursos i només s'oferia a un parell de cicles. 
 
El curs passat, una trentena d’alumnes de Grau Mitjà (GM) i Grau Superior (GS) van gaudir d’una beca Erasmus. La durada de les estades a l’estranger és de 30 dies –més dos de viatge– per als estudiants de GM i de dos mesos per als de GS. Les destinacions van ser Itàlia, Polònia, Grècia, Alemanya i Eslovènia. D’altra banda, set professors de l’institut també van rebre formació a Finlàndia en el marc d’aquest projecte d’ajuts. 
Les beques per a Batxillerat s’adrecen a l’alumnat del primer curs i tenen una durada de set dies. Enguany, el projecte consisteix en un intercanvi amb dos instituts de Polònia i Portugal que té com a objectiu reforçar la pràctica de la llengua anglesa i conèixer altres metodologies. Aquest curs hi participaran 20 alumnes i dos professors. 
 
Les beques Erasmus compten amb una dotació econòmica en funció del país de destinació i els estudis. En el cas del GM, els ajuts oscil·len entre els 1.700 i 2.000 euros; les de GS, de 600 a 700 euros; i les de Batxillerat serveixen per cobrir les despeses del viatge i l’estada. Per complementar la subvenció, que en el cas de GS és insuficient per cobrir les despeses, l’INS La Ferreria té un acord de col·laboració amb l’associació Mundus, que treballa per al Ministeri d’Educació, perquè l’alumnat només hagi de pagar la manutenció. 
 
Experiència única
La valoració dels estudiants de l’INS La Ferreria que han fet una beca Erasmus és molt positiva. Judith Flores, que cursa el cicle de Cures d’Auxiliar d’Infermeria de Grau  Mitjà al centre montcadenc, va fer pràctiques l’any passat a l’hospital Metropolitan d’Atenes. Va llogar un pis amb tres estudiants més, que estava molt a prop de l’equipament sanitari on treballava. “És una experiència única que tothom hauria de fer alguna vegada a la vida”, ha comentat Flores, qui reconeix que el que més li va agradar va ser conèixer gent diferent. En aquest sentit també s’ha manifestat Janet Oro, estudiant del cicle d’Higiene Bucodental al centre montcadenc, qui també va anar a Grècia per fer pràctiques a una clínia dental de la capital grega. “He après moltes tècniques però, sobretot, m’ha servit d’enriquiment personal. L’odontòloga que em va fer de tutora era molt amable”, ha explicat Oro, qui també recomana no perdre l’oportunitat de gaudir d’aquesta experiència. 
D’altra banda, Daniel Heredia, estudiant de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a la Ferreria, va fer pràctiques laborals a l’empresa KamiNotebook, a Polònia. “La relació amb els tutors i els companys va ser molt agradable, però la feina era força repetitiva, tot i que a nivell personal l’experiència va ser molt positiva perquè em va permetre créixer i madurar”, ha dit Heredia.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari