El Viver esdevindrà a partir del curs vinent una escola-institut

La decisió de la Generalitat permetrà diversificar la matrícula i solucionar, a curt termini, els problemes d’espai per acollir l’alumnat de primer d’ESO del curs vinent

L'escola El Viver també acollirà alumnes de secundària a partir del curs vinent
Sílvia Alquézar

L'escola pública El Viver, a Can Sant Joan, esdevindrà un institut escola –centre on es realitzen estudis infantils, de primària i secundària– a partir del curs vinent. La direcció dels Serveis Territorials d'Educació va comunicar aquesta decisió a l'Ajuntament divendres passat, en el decurs d'una reunió durant la qual la representació de la Generalitat va explicar que el principal objectiu d'aquesta mesura és pal·liar l'actual manca d'espai al municipi per acollir el volum d'alumnes de secundària que es preveu per al curs vinent. El conseller d'Educació, Josep Bargalló, presentarà oficialment el projecte a la comunitat educativa i al consistori el pròxim 13 de febrer.

A Montcada i Reixac hi ha 13 aules de primer d'ESO, públiques i concertades, i per al curs vinent en caldria una més com a mínim. La solució plantejada per la Generalitat, davant la demanda de places, és obrir dues aules de primer d'ESO a El Viver. Segons ha informat Serveis Territorials, per al pròxim curs no s'hi hauria de fer cap obra d'ampliació i seria per al curs 2020-2021 quan caldria executar-les, per tal d'acollir el nou alumnat. L'Ajuntament i l'escola es troben ara a l'espera del projecte d'obres que els presenti la Generalitat, a dur a terme l'estiu del 2020.

El consistori ha valorat positivament l'anunci de la Generalitat, perquè, d'una banda, soluciona, a curt termini, els problemes d'espai per acollir tot l'alumnat de primer d'ESO del curs vinent. D'altra banda, aquesta mesura permetrà diversificar la matrícula i esdevé una oportunitat per implementar un nou model de centre públic al municipi. No obstant, el consistori vol deixar clar que "en cap cas, aquesta decisió suposa que renunciem a les nostres demandes sobre secundària; el nou institut Montserrat Miró i la dignificació de les instal·lacions de l'institut La Ribera", ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA). Des del punt de vista del futur demogràfic, l'edil ha indicat que "tenim molt present el creixement de Mas Duran i considerem que seria una bona opció fer-hi també, en un futur, un institut escola".

L'alumnat d'El Viver que està fent sisè de primària aquest curs tindrà prioritat per continuar l'ESO al mateix centre. En el cas de les famílies que vulguin una altra opció, la Generalitat ha explicat a l'Ajuntament que durant els pròxims dos cursos, l'alumnat de l'escola de Can Sant Joan mantindrà la mateixa l'adscripció a la resta d'instituts que té a hores d'ara. Les famílies no matriculades a El Viver que vulguin que els seus fills/es facin la secundària en aquest centre, ho podran sol·licitar, però no hi tindran prioritat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari