El projecte de dinamització ‘El Rec Comtal es mou!’ tindrà continuïtat aquest estiu

El Consorci del Besòs ha arribat a un acord amb els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona per finançar la iniciativa, amb una inversió de 15.000 euros

El Consorci del Besòs finançarà la dinamització del projecte comunitari 'El Rec Comtal es mou!' d'aquest estiu, amb una inversió de 15.000 euros, tal com es va acordar aquest dilluns en el decurs d'una reunió entre els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona i el Consorci del Besòs. L'objectiu de la trobada era parlar sobre la continuïtat d'aquesta acció, que té per objectiu promoure activitats culturals, socials i mediambientals al voltant del canal. El projecte el gestiona la Taula Comunitària del Rec Comtal, formada per representants dels consistoris i d'entitats d'ambdues ciutats.

En representació de Montcada i Reixac hi van assistir el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere (Círculo). "Estem molt contents per la continuïtat del projecte un estiu més i agraïm al Consorci la tasca i el suport que ens dona per millorar la cohesió social i territorial de zones limítrofes, com és el cas del tram de Rec Comtal entre Can Sant Joan i Vallbona", ha indicat Sánchez. L'edil ha avançat que de cara el 2020 es vol obrir un marc de debat entre el Consorci, els ajuntaments, la Taula del Rec Comtal i d'altres entitats per tal de millorar i ampliar el projecte. El regidor ha agraït la tasca i la implicació de la ciutadania en aquest projecte, que considera "fonamentals per a la garantia de l'espai públic". L'AV de Can Sant Joan s'ha mostrat contenta per la continuïtat del projecte el pròxim estiu, tot i que ha lamentat que les administracions no s'hagin compromès a donar-li una estabilitat de futur. "Ens agradaria no haver de lluitar cada any pel projecte. Nosaltres proposem la seva ampliació amb la contractació d'un dinamitzador de l'espai durant tot l'any", ha manifestat Antonio Alcántara, de l'entitat veïnal, qui ha recordat a l'Ajuntament que encara no ha presentat a l'AV el Pla Director del Rec Comtal "tal com es va comprometre l'any passat".

Les activitats incloses al programa 'El Rec Comtal es mou!' es desenvolupen durant l'estiu i es van posar en marxa al 2017, un cop finalitzats els treballs de millora de l'espai, que va assumir el Consorci del Besòs a petició dels ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona. El projecte comunitari pretén dignificar l'espai, promoure la relació i la participació veïnal, recuperar la memòria històrica vinculada al pas del canal d'aigua per les dues ciutats, generar-hi activitat econòmica social i solidària i ocupació per al jovent del territori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari