El conseller d’Educació, Josep Bargalló, visita El Viver per parlar del projecte de l’institut escola

Josep Bargalló ha recorregut aquest dimecres les instal·lacions i s’ha entrevistat amb una delegació municipal i l’equip directiu del centre

Una alumna de sisè ha lliurat al conseller Josep Bargalló un llibret amb el recull de les seves impressions sobre la transformació del centre en una escola-institut
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar el 13 de febrer l’escola El Viver per conèixer de primera mà el projecte pedagògic i les instal·lacions del centre, que el curs vinent passarà a ser una escola-institut. Laseva directora, Conxita Roca, i una delegació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), van rebre el representant del Govern català, qui va parlar de l’aposta del Departament pel model de les escoles-instituts per donar resposta a l’increment de matrícula a secundària a curt termini. “Hem de veure com funciona, però creiem que serà una bona elecció tant a nivell pedagògic com en la lluita per acabar amb la segregació escolar”, va comentar Bargalló després de l’entrevista que va mantenir amb la direcció i la delegació municipal. Sobre els motius de l’elecció d’El Viver com escola-institut, el conseller va explicar que el Departament ha escollit “centres amb un bon projecte pedagògic que es troben en un context territorial que necessita escolarització”, va dir, tot destacant que la decisió s’ha pres conjuntament amb l’Ajuntament, que celebra la decisió. “Estem molt satisfets que s’hagi triat El Viver per posar en marxa aquest nou model de centre públic al municipi”, va manifestar l’alcadessa, qui ha avançat que el Departament d’Educació podria ampliar l’oferta d’escoles-instituts a la ciutat de cara al curs 2020-21.
 
Durant la visita al centre de Can Sant Joan, Bargalló va parlar amb infants de diferents cursos, els quals li van fer cinc cèntims dels projectes i les activitats que treballen a l’aula. L’alumnat de 6è va traslladar al conseller la seva alegria perquè podrà continuar a la mateixa escola durant l’etapa de l’ESO. En representació de tot el grup, una nena li va lliurar un llibret amb les seves impressions sobre l’ampliació del centre amb els estudis obligatoris de secundària. “Per al centre és un gran repte. El conseller ens ha encoratjat a treballar i ens ha comentat que aviat ens convocaran a una jornada amb altres escoles-instituts per conèixer la seva experiència i començar a dissenyar la nostra”, va explicar la directora.
 

Montserrat Miró

El govern municipal va aprofitar la visita del conseller Josep Bargalló per posar damunt la taula alguns dels problemes en l’àmbit educatiu al municipi. El primer tema que li va comentar l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va ser la construcció del nou INS Montserrat Miró, que estava previst que entrés en funcionament el curs 2012-13. “Hem de prendre una decisió, que hem d’acabar de valorar amb l’Ajuntament”, va dir el màxim responsable del Departament d’Educació, qui va afegir que “també estem treballant en el pla de millores a les infraestructures, que estan comptabilitzades en el proper pressupost de la Generalitat, que si el tenim el podrem executar”.

Campos també va plantejar a Bargalló un tema relacionat amb l’EBM Can Sant Joan, amb unes instal·lacions amb nombroses deficiències. La proposta de l’Ajuntament consisteix a construir un nou centre en el marc de les instal·lacions de l’escola El Viver, a la part entre el camp de futbol i el canal de la Mina, finançat amb l’aportació que la Generalitat adeuta al consistori en matèria d’escoles bressol. “La Gneralitat podria invertir el retorn d’aquesta quantitat econòmica en la construcció d’una nova escola bressol aprofitant que s’hauran de fer obres a El Viver per poder acollir les aules de l’ESO”, va explicar l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari