Cartells, microrelats i sabates vermelles reivindiquen els drets de les dones

Aquest dimecres va tenir lloc el lliurament de premis del concurs de cartells i la inauguració de les exposicions amb motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores

La presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, amb les tres dones premiades al concurs de cartells del 8M
Premsa Ajuntament

El Kursaal acollirà fins al 21 de març una exposició dedicada a la reivindicació de les dones. La mostra consta dels 14 cartells que han participat a la quarta edició del concurs ‘8 de març’, la quarantena de microrelats que opten als guardones del certamen ‘Dones veu a les dones?’ i el muntatge ‘Cap més sabata vermella’, que finalitza a l’equipament de Can Sant Joan el seu recorregut per diferents instal·lacions municipals.

L’exposició es va inaugurar ahir dimecres, 20 de febrer, en presència de la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere. Aprofitant l’acte, es van lliurar els premis del concurs de cartells. Lilian Guillermina Rosales, de Tarragona, n’és la guanyadora i la seva imatge serveix per promocionar el programa a Montcada i Reixac del Dia Internacional de les Dones. L'obra és una versió de la mítica fotografia 'Esmorzar sobre un gratacels', protagonitzada per dones d'edats, professions i estils diferents que seuen al damunt d'una biga, amb Montcada i Reixac als seus peus. El primer premi del certamen està valorat en 450 euros. Periodista de professió, Rosales en els últims temps també es dedica al disseny de forma professional.

El jurat del concurs l'han integrat representants dels departaments municipals de Polítiques d'Igualtat, Ciutadania, Cultura i Patrimoni i Comunicació i de les entitats de dones del municipi. El jurat ha decidit atorgar dos accèssits, valorats en 300 euros cadascun, a altres dues obres del total de 14 presentades. El primer accèssit ha recaigut en Carolina Ángel, de Montcada i Reixac, i el segon, en Júlia Nonell, de Ripollet.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari