El Consell de Dones fa una crida a participar a la vaga feminista

Al matí, s’ha convocat una manifestació que sortirà a les 10h de l’edifici de l’Ajuntament i acabarà a la plaça de l’Església

El mural del 8 de març l'ha pintat el Grup de Dones de Can Sant Joan al carrer Bateria
Daniel Escarabajal
Enguany, es tornarà a pintar un altre mural a Can Sant Joan amb motiu del Dia de la Dona Treballadora

Amb el lema ‘Si nosaltres parem, el món s’atura’, diversos col·lectius de dones convoquen el pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, la segona vaga general per reivindicar els seus drets i reclamar la fi de les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat laboral i la no corresponsabilitat en la cura de la llar i la família. Des de l’àmbit sindical també es dona suport a la convocatòria. Enguany, CCOO ha decidit repetir el format de l’any passat de dues hores d’aturada per torn i l’UGT ha registrat una convocatòria de vaga de 24 hores, tot i que contempla l’aturada mínima de dues hores i deixa a elecció de cada sector la modalitat de protesta que vol secundar. Per la seva banda, els indicats CGT, CNT, IAC, SEPC, USTEC i COS han convocat vaga general de 24 hores.  

A Montcada i Reixac, s’ha constituït un comitè de vaga, format per entitats locals de dones, per coordinar i preparar la mobilització a la ciutat. Hi ha prevista una manifestació que començarà davant de l’Ajuntament (10h) i farà el mateix recorregut que l’any passat –av. Unitat, Jaume I, Bogatell i Major– per acabar a la plaça de l’Església. A les 12h, es farà lectura d’un manifest i hi haurà les actuacions de la rapera montcadenca Lil Russia i l’escola de ball Cirqs, una performance i un recital poètic. El programa rei­vindicatiu també inclou enguany com a novetat un dinar popular cuinat per homes. Els que hi vulguin col·laborar poden enviar un correu electrònic a l’adreça karia­[email protected]. Els actes al municipi clouran a les 17h, amb la convocatòria per anar a la manifestació de Barcelona. 
El comitè de vaga fa una crida a participar a la protesta feminista en tots els àmbits: el laboral, consumista, educatiu i associatiu. Algunes de les propotes a fer durant la jornada és no portar els infants a l’escola, no rentar, no planxar i no estendre la roba, entre d’altres tasques, a més d’abstenir-se de consumir el que no sigui imprescindible i reduir al màxim la despesa de subministraments en béns i serveis. L’objectiu és que les dones desapareguin físicament de tots els espais que ocupa i en els que està invisibilitzada.

El programa

La pista coberta de la Zona Esportiva Centre acollirà aquest dissabte unes jornades de korfbal, amb partits de diferents categories. Una de les particularitats d’aquesta disciplina és que els equips són mixtos. A la nit, el Grup de Dones de Can Cuiàs organitza el seu tradicional sopar al restaurant Can Piqué. Qui hi vulgui assistir, ha de reservar plaça fins al 6 de març, contactant amb el Centre Cívic Can Cuiàs o al 675 203 489. Hi ha servei d’autocar d’anada i tornada, des de diferents barris.

El 12 de març, a les 15h, tindrà lloc la pintada del mural del 8M, a càrrec de Maite Maw, al carrer Molí, abans del túnel ferroviari. El dia 14, la Casa de la Vila acollirà una xerrada sobre dones i discapacitat, a càrrec de COCEMFE, a les 17.30 h. El dia 21, el Kursaal oferirà el taller ‘El feminisme, els grups de dones, un espai de canvi. Com ens ha canviat la vida!’, a càrrec del col·lectiu Tamaia. El programa es complementa amb dues exposicions. Fins al 21 de març, el Kursaal acollirà l’exposició dels treballs presentats al 4t concurs de cartells i al 5è certamen de microrelats ‘Dones veu a les dones?’ i el muntatge ‘Cap més sabata vermella’. Del 5 de març al 2 d’abril, el Centre Cívic Can Cuiàs oferirà ‘Som Nostres’, fotografies per trencar estereotips i les violències masclistes normalitzades, a càrrec de la Fundació Surt.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari