Condemnats a cinc anys de presó dos dels acusats per un delicte d’homicidi en grau de temptativa

El tercer acusat ha estat condemnat per un delicte de lesions a pagar una multa de 6 euros diaris durant tres mesos

Sergio Märmol i la seva mare, amb amics i familiars, abans de començar el judici a l'Audiència de Barcelona
Sílvia Alquézar
El judici pel cas Sergio Mármol va tenir lloc el 31 de gener i el 4 de febrer a l'Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona (AB) ha condemnat a cinc anys de presó dos dels acusats per l’agressió al jove montcadenc Sergio Mármol, MPS i RSC, per un delicte d’homicidi en grau de temptativa i a pagar una indemnització d’1.263.956 euros a la víctima, amb greus seqüeles físiques a conseqüència de la pallissa que va rebre fa tres anys a la sortida d’una discoteca. Per la seva banda, el tercer dels acusats, MDB, ha estat condemnat per un delicte de lesions i haurà d’abonar una multa de 6 euros diaris durant tres mesos. Els dos primers acusats estaven en presó preventiva des de feia un any i el tercer, que ja està en llibertat, ha estat a la presó tres anys i mig.

La família de Sergio Mármol s’ha mostrat “indignada” per la sentència en considerar que les penes són bastant lleus tenint en compte tot el mal que li han causat al meu fill”, ha comentat la mare del jove montcadenc, Eva Hernando. Tant l’advocada de Mármol, Mónica Bonet, com el Tribunal coincideixen a destacar “l’escassa col·laboració dels testimonis per aclarir els fets. Durant els dos dies de la vista oral, el 31 de gener i el 4 de febrer, hi van declarar 14 persones, que van oferir versions contradictòries sobre la baralla i no van aportar cap dada sobre la identitat els agressors a la víctima.

 

La sentència recull com a fets provats que el 22 de novembre del 2015, sobre els 5.30h, hi va haver una baralla a prop de la discoteca Tropicana de Malgrat de Mar entre diversos joves que havien passat la nit al local. Durant la batussa, MDB li va donar un fort cop de puny a la víctima, que es va donar un cop al cap en caure a terra. En aquell moment, van arribar en un cotxe els altres dos acusats, que van baixar corrent per dirigir-se al lloc on es trobava el jove montcadenc, al qual li van donar diverses puntades de peu al cap, sense que resulti acreditat per la declaració dels testimonis que MDB colpegés Mármol quan es trobava al terra.

Sobre els dos tipus de penes acordades pel Tribunal, Bonet s’ha mostrat en desacord amb la seva decisió en considerar que hi va haver una participació comuna de tots tres, ha dit l’advocada, qui ha lamentat que el jutge hagi aplicat el mínim que marca la llei i no hagi contemplat la traïdoria a l’hora de determinar si era un assassinat o un homicidi.

Respecte a la indemnització, la mare de Sergio Mármol, Eva Hernando, no confia a rebre cap compensació econòmica perquè els dos acusats s’han declarat insolvents. La família ha comentat que sol·licitarà a l’Estat la indemnització per a víctimes de delictes violents, un ajut que anteriorment ja se’ls va denegar perquè la mare cobra una pensió que no supera els 600. L’únic que vull és que el meu fill pugui disposar de l’atenció que es mereix i pugui continuar fent rehabilitació”, ha manifestat Hernando. L’advocada ha avançat que disposen fins dijous vinent per presentar un recurs de casació davant del Tribunal Suprem.

Deixa un comentari