El CAP Montcada posa en marxa uns tallers per promoure la marxa nòrdica

Segons els professionals, l’activitat és més positiva per a la salut que córrer o caminar

El taller es posarà en marxa a finals de gener
Sílvia Alquézar
El CAP Montcada ha posat en marxa una nova iniciativa per promoure hàbits saludables de salut entre la població. Una quinzena de persones derivades pels professinals sanitaris participa en el primer taller d’iniciació a la marxa nòrdica, un projecte que l’Institut Català de la Salut està implementant a diferents CAP de la demarcació de Barcelona. L’activitat va començar el 18 de març i consta de sis sessions amb periodicitat setmanal, que tenen lloc els dilluns, amb una durada de prop de dues hores. 
 
Els tallers estan guiats per professionals sanitaris amb formació acreditada i s’adrecen a tota la ciutadania encara que, seguint criteris de salut, es prioritzen les persones amb un grau d’activitat baix i amb factors de risc. La marxa nòrdica o marxa amb bastons és una activitat física segura i molt adequada per a gent gran, ja que el risc de lesió és molt baix perquè l’ús del bastó redueix entre un 12 i un 16% la càrrega del pes que suporten les articulacions inferiors. A més, també hi intervé el 90% de la musculatura i això repercuteix en la millora de la postura i la coordinació. 
 
Segons diversos estudis, la marxa nòrdica aporta més beneficis per a la salut que caminar i resulta especialment beneficiosa per a persones amb patologies com la cardiopatia isquèmica, la diabetis tipus 2, la hipetensió i l’obesitat, entre d’altres. D’altra banda, la pràctica en grup també millora l’estat d’ànim i, per tant, pemet combatre la solitud no volguda i l’aïllament, que s’associen a un increment de problemes de salut i del risc de mortalitat. L’activitat inclou el préstec del bastons.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari