Exposició a l’INS La Ferreria sobre els riscos del consum del tabac

La mostra es podrà visitar del 24 d’abril al 7 de maig i forma part de les accions de prevenció del Pla Local de Drogues i Pantalles

La mostra 'El tabac al descobert' romandrà exposada a l'INS La Ferreria
Vilanovainfo
L'INS La Ferreria exposarà la mostra ‘El tabac al descobert’, del 24 d’abril al 7 de maig, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar el jovent sobre els riscos del consum del tabac. Des del Punt d’Assessorament de Drogues (PASSA) de l’Ajuntament, es dinamitzarà l’exposició conjuntament amb l’alumnat de cicles formatius de grau mig d’auxiliar d’infermeria de l’institut. La mostra, cedida per la Diputació, forma part de les accions de prevenció del Pla Local de drogues i pantalles, aprovat per unanimitat al Ple d’octubre del 2018. L'exposició s'adreça a l'alumnat de 1r i 2n d'ESO ja que, segons dades recents, l'edat mitjana d'inici del consum de tabac és als 13 anys. La mostra consta de 10 plafons de temàtiques diverses que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya el jovent durant la visita. En acabar el recorregut, els assistents poden participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida. 
 
D'altra banda, l’Ajuntament col·labora amb el programa d’atenció primària de la Generalitat en la difusió d’una enquesta sobre el tabac, per tal d’obtenir dades sobre el seu consum i l’opinió de la ciutadania en temes vinculats al tabaquisme. Amb la informació recollida es farà un informe que es publicarà dies abans de la vintena edició de la Setmana Sense Fum, que tindrà lloc del 24 al 31 de maig amb el lema ‘Recuperem la inspiració’. L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.
 
 
 
 
 
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari