La majoria de l’alumnat accedirà al centre escollit en primera opció

A P3 hi hagut un total de 335 sol·licituds i a 1r d’ESO se n’han registrat 421

Les dues aules de 1r d'ESO que tindrà el nou institut escola El Viver permetran reduir el nombre d'alumnat a les classes el curs vinent
Sílvia Alquézar
La preinscripció escolar a les etapes d’infantil, primària i secundària obligatòria per al curs vinent ha quedat molt equilibrada entre les places ofertades i la demanda de sol·licituds, un fet que permetrà que la majoria de l’alumnat pugui accedir al centre escollit en primera opció. A P3, s’han registrat un total de 335 instàncies, 16 menys que l’any passat, per a 366 vacants. La davallada de natalitat s’ha notat especialment a la zona de Mas Duran però, tot i això, l’escola que ha tingut un excedent més alt de matrícula ha estat l’Elvira Cuyàs, amb 6 sol·licituds. La resta de centres ha quadrat pràcticament el nombre de places i d’inscripcions, quedant encara algunes vacants que permetran absorbir l’alumnat sobrant. Des de la Regidoria d’Educació, Infància i Joventut, s’ha fet un balanç molt positiu, destacant que les famílies han triat majoritàriament el centre de proximitat. En els darrers 8 anys, ha anat disminuint progressivament el percentatge de famílies que es matriculen fora del municipi, passant del 15% en el 2012-13 al 4% al curs vinent. Pel que fa a les vacants, han quedat distribuïdes per tot el municipi, amb la qual cosa es podrà absorbir la matrícula viva –l’alumnat que arriba amb el curs ja iniciat– de manera més equilibrada.
 
Secundària
 A 1r d’ESO, hi ha hagut un total de 407 preinscripcions per a un total de 421 places, el que significa que encara queden 14 vacants, un fet que no es va produir l’any passat ja que, d’inici, es partia amb un superàvit de demanda. Enguany, l’INS La Ferreria ha tornat a registrar un excedent de sol·licituds, amb 29 sobrants, que es repartiran entre la resta de centres, que encara tenen disponibilitat. El departament municipal també ha remarcat que l’increment de dues línies de 1r d’ESO amb la creació del nou institut escola El Viver de Can Sant Joan permetrà el curs vinent reduir les ràtios als tres instituts públics de la ciutat i distribuir la matrícula viva de manera més equilibrada. D’altra banda, l’INS La Ribera ha augmentat el nombre de sol·licituds respecte el curs anterior, tot i no comptar amb l’alumnat que provenia de l’escola El Viver.En el repartiment més equitatiu de les preinscripcions també ha contribuït la campanya ‘Per una elecció d’escola lliure de rumors!’ que va dur a terme al mes de març la Xarxa Antirumors de Montcada i Reixac.
Seccions:

Deixa un comentari