L’Ajuntament presenta aquest dilluns la campanya a la Biblioteca Elisenda

L’acte consistirà en la inauguració d’una exposició fotogràfica i una xerrada per visibilitzar la realitat de les persones sense sostre i conscienciar la població sobre la problemàtica

Aquesta és una de les imatges que es podrà veure a l'exposició que acollirà la Biblioteca Elisenda a partir del pròxim 20 de maig
Fundació Arrels
L’Ajuntament de Montcada i Reixac participarà a la campanya #ningúdormintalcarrer amb la programació de diverses activitats que es duran a terme entre el 20 i el 31 de maig. Es tracta d’un projecte solidari organitzat per la Fundació Arrels, l’Associació Activarte i l’entitat Homeless Entrepeneur, al qual s’hi han adherit una trentena de municipis catalans. La iniciativa va néixer amb l’objectiu de donar visibilitat a les persones sense llar i mostrar a la ciutadania com és la seva vida al carrer. 
 
Segons les entitats impulsores de la campanya, a Catalunya hi ha unes 60.000 persones que no tenen llar, de les quals prop de 2.000 viuen al carrer. En el cas de Montcada i Reixac, l’Ajuntament té constància que existeixen alguns casos, tot i és difícil tenir un registre donada la itinerància d’aquestes persones, la majoria de les quals es concentra a Barcelona, amb més serveis  adreçats al col·lectiu. “Volem canviar la mirada cap a les persones sense llar. Molta gent pensa que aquesta forma de vida s’escull i no és veritat. Hem de ser conscients que qualsevol de nosaltres podem acabar en aquesta situació”, ha comentat José Luis Sánchez, de l’Associació Activarte, qui ha remarcat que la campanya pretén enviar a la societat un missatge d’optimisme. “És un procés llarg i difícil, però hi ha la possibilitat de sortir-se’n amb el suport d’entitats i institucions”, ha dit. 
 
En el marc de la campanya,  la biblioteca Elisenda inaugurarà el 20 de maig (18h) l’exposició fotogràfica Viuen al carrer per què volen?, a càrrec de la Fundació Arrels. La mostra està formada per 34 imatges que busquen trencar prejudicis de la ciutadania i humanitzar les persones sense sostre. L’acte, que servirà per presentar la campanya al municipi, també inclourà una xerrada amb el títol ‘Diàlegs sense sostre’, amb representants de les entitats impulsores de la iniciativa i el testimoni de persones que han viscut al carrer. La segona xerrada  es farà a l’Espai Jove Can Tauler, el 27 de maig (18h), amb l’objectiu d’apropar la poblemàtica al jovent.
 
'Homeless, el musical social'
Com a darrera activitat es farà la representació del musical social Homeless, el 31 de maig al Teatre Municipal (21h). L’obra tracta la situació d’un sense sostre que havia estat un cantant famós i que ajuda una jove durant la seva primera nit al carrer. “L’objectiu de l’obra és conscienciar la ciutadania sobre la situació de les persones sense sostre”, explica José Luis Sánchez, director de l’espectacle i membre de l’Associació Cultural Activarte, qui comenta que “quan vam fer el guió vam conèixer gent que vivia al carrer i les principals situacions que es veuen a l’obra són històries reals que ens han explicat”. La representació compta amb un tècnic de so que ha viscut el relat del protagonista en primera persona, Guillem Ponsa, que va passar més d’un any al carrer després de quedar-se sense feina als 52 anys. Les entrades, al preu de 6 euros, es poden comprar a través de la pàgina web www.mirteatres.cat i, presencialment, a l’Auditori. La recaptació es destinarà íntegrament a la campanya #ningúdormintalcarrer.
Seccions:

Deixa un comentari