Noves propostes del projecte ‘Juliol a les places’

L’objectiu de la nova iniciativa és promoure activitats als espais públics

Uns infants juguen a bitlles a la festa d'inauguració del pati obert a l'escola El Viver
Sílvia Alquézar
'Juliol a les places' és una nova iniciativa que es posa en marxa aquest estiu
El pati obert de l'escola El Viver es va inaugurar al març
El pati obert de l'escola El Viver s'ha posat en marxa aquest any
L’Ajuntament de Montcada i Reixac posa en marxa aquest estiu el projecte Juliol a les places, una iniciativa adreçada a oferir activitats de dinamització a diferents espais de la ciutat, adreçada al públic infantil, juvenil i familiar, i donar visibilitat a entitats del municipi, que col·laboren amb aquesta iniciativa. “Engeguem aquest projecte de forma comunitària amb el teixit social i educatiuamb l’objectiu d’aportar noves eines per ampliar la participació infantil i, per tant, convidem la canalla i les famílies a ocupar les places i a donar la seva visió sobre el joc a l’espai públic”, ha indicat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP).
 
Les propostes es faran a pràcticament tots els barris,  de 18 a 20h h, i consistiran en una acció a proposta d’una entitat o equipament i activitats d’aigua. Es recomana portar roba i calçat adient i una tovallola. El programa arrencarà el 28 de juny a la plaça de la Ribera, amb diverses activitats: un berenar saludable i jocs d’aigua, a càrrec del Pla de de Desenvolupament Comunitari, i una proposta de natura al riu Besòs, dirigida per La Horda. Aquesta és l’única sessió que començarà a les 17.30h.
 
La plaça del Bosc serà l’escenari, el 2 de juliol, de Llibres a la fresca, amb la col·laboració de la Biblioteca Can Sant Joan, i de laberints d’aigua. El dia 4, l’activitat es traslladarà  a la plaça del Poble de Terra Nostra amb el drac d’aigua de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan. La Joventut Atlètica Montcada oferirà una sessió d’atletisme el 9 de juliol a la plaça de la II República, a Mas Duran, i també hi haurà una festa de l’escuma. L’11 de juliol, la plaça de l’Església acollirà una jornada amb els Castellers de Montcada i Reixac i una festa de l’escuma.
 
La plaça Joan Fuster, al Pla d’en Coll, acollirà el 16 de juliol l’acte oficial de benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu amb famílies de Montcada i Reixac, en el marc de la campanya ‘Vacances en pau’. Coincidint amb aquest acte, s’hi ofereix l’activitat Llegendes, amb la col·laboració de Montcada Solidària. També hi haurà inflables d’aigua. El programa ‘Juliol a les places’ finalitzarà el 23 de juliol al parc del Turó Blau, a Can Cuiàs, amb una sessió de korfbal a càrrec de l’AE Montserrat Miró i un taller de bombolles de sabó.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari