L’escola El Turó estrena el programa Komtü d’acompanyament emocional

La Fundació Nous Cims ha escollit el centre montcadenc entre més de cent escoles de Catalunya

Els representants de Fundació Nous Cims i la directora de l'escola El Turó durant la presentació el projecte Komtü a l'Ajuntament
Sílvia Alquézar
L’escola El Turó estrena aquest curs un programa d’acompanyament per a la promoció, prevenció i intervenció per al benestar emocional i relacional de la infància en l’àmbit escolar. És una iniciativa pionera a Catalunya que ha dissenyat la Fundació Nous Cims, que ha escollit el centre montcadenc entre un centenar d’escoles d’arreu del territori que optava a acollir per primer cop aquest programa. La directora de l’escola, Imma Espinosa, i els responsables del projecte, Carles Bosch i Irene de Luis, van presentar el programa a la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), i tècniques del departament municipal, aquest dimecres en un acte a l’Ajuntament.
 
El projecte Komtü, finançat íntegrament per la fundació, s’inspira en els estudis que conclouen que les experiències relacionals deixen una empremta emocional que pot condicionar la personalitat i l’actitud dels infants al llarg de tota la seva vida. “Una bona experiència pot comportar un millor aprenentatge, més capacitat d’autoconsciència, d’empatia i d’acceptació de la diferència”, va explicar Bosch. Komtü implica els infants, les seves famílies, l’equip docent i el personal no docent i els seus objectius són crear un sentiment de pertinença envers la comunitat, generar eines d’acompanyament emocional, l’empoderament de les famílies i suport a infants amb dificultats concretes. “El període d’implementació s’allargarà durant tres cursos, en què estarem dos professionals a temps complert tres dies a la setmana”, va comentar de Luis.
 
A curt termini, el projecte pretén millorar el clima escolar, un major benestar emocional, ampliar les eines d’acompanyament i una major integració i acceptació de la diversitat. A llarg termini, el programa vol formar persones amb més equilibri emocional, que mantinguin relacions igualitàries, disminuir el fracàs i l’abandonament escolar, reduir les conductes de risc i afavorir la integració intercultural. “Estem molt contents perquè sempre volem el millor per al nostre alumnat i creiem que amb aquest programa aprendrem molt”, va dir la directora, qui va destacar que l’equip docent s’ha implicat des del primer moment. Per la seva banda, la regidora d’Educació veu el projecte com una gran notícia per al municipi.  “Agraïm a la Fundació Nous Cims que hagi escollit l’escola El Turó”, va manifestar Segovia. El 18 d’octubre hi ha previst presentar el projecte a tota la comunitat d’El Turó, amb una festa que se celebrarà a l’escola, a partir de les 16.30 h. Hi haurà un berenar i l’actuació musical del grup Xiula. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari