El Banc de Sang anima la ciutadania a convertir-se en ‘#sangfluencers’

El grup La Pegatina protagonitza el cartell de la XVI Marató de donacions, que es prolongarà fins a les 21h

Representants del Banc de Sang, de l'Ajuntament de Montcada i de la Creu Roja s'han fet una fotografia davant de la Casa de la Vila animant a la ciutadania a participar-hi
El Banc de Sang ha escollit La Pegatina per il·lustrar la campanya dels ‘#sangfluencer’ a la ciutat
‘Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer’ és el lema de la setzena edició de la Marató de sang, que tindrà lloc el 21 d’octubre a la Casa de la Vila, de 9 a 21h. El Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar, ja sigui a través de les xarxes socials, a la feina o entre les seves amistats, de la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia. A Montcada, s’ha escollit el grup La Pegatina per protagonitzar el cartell que il·lustra la campaya al municipi, que compta amb el suport de l’Ajuntament. D’altra banda, l’AV Font Pudenta-La Muntanyeta farà, un any més, la xocolatada popular a la tarda.
 
Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials amb gifs d’Instragram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o amics, propostes de missatges de Whatsapp o cartells per penjar a l’escala dels habitatges. Pot ser donant de sang qualsevol persona que tingui bona salut, pesi 50 quilos o més, tinguin més de 18 anys i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Els homes poden donar sang quatre vegades a l’any i les dones, tres. De cada donació, se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Els components de la sang, que no es pot fabricar en un laboratori, caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. Des del Banc de sang es vol promoure la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i no com una activitat solidària puntual. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari