L’INS La Ribera amplia el programa Magnet a l’alumnat de 2n d’ESO

El centre desenvoluparà nous projectes relacionats amb l’aigua a Montcada, amb el suport de la Universitat de Barcelona

Alumnes de 2n d'ESO de l'INS La Ribera mostren els sistemes de rec casolà que han dissenyat en el marc del programa Magnet
Sílvia Alquézar

El projecte Magnet continua creixent a l’INS La Ribera amb la incorporació aquest curs de 2n d’ESO a la nova metodologia de treball, basada en la realització de projectes interdisciplinars, després de l’èxit de l’any passat. El centre hi dedica dues hores setmanals, els dijous de 9 a 11h, per desenvolupar aquest tipus de treballs. “Els alumnes passen a ser els protagonistes de l’aprenentatge, potenciant la seva presa de decisions i responsabilitats”, ha manifestat Glòria Garcia, responsable de comunicació de l’INS La Ribera. El programa, impulsat per diverses institucions i administracions, es va començar a implementar el curs passat entre l’alumnat de 1r d’ESO i té per objectiu acompanyar els instituts en el desenvolupament d’un projecte innovador i de qualitat amb el suport d’una institució de prestigi, que en el cas de l’INS La Ribera és la Universitat de Barcelona.

L’eix vertebrador de totes les iniciatives al centre montcadenc és la temàtica de l’aigua al municipi, tant des de la visió científica, social com històrica. Enguany, l’alumnat de 1r desenvoluparà un projecte sobre el món iber, que clourà amb la representació d’una obra teatral escrita pels alumnes a l’escola Reixac; un altre sobre les danses de l’aigua coordinat pel departament d’expressió –educació física i música– i un tercer per conèixer la flora i la fauna del Besòs que finalitzarà amb la instal·lació de codis QR als panells informatius sobre el riu. Pel que fa a 2n d’ESO, els estudiants duran a terme aquest curs, amb una estructura rotativa cada trimestre, tres projectes sobre el Rec Comtal, la gestió de les emocions a través de l’art i els sistemes casolans de rec.

Aquesta última iniciativa es va plantejar arran d’una avaria que va partir el sistema de rec de l’hort de l’institut durant les obres de millora del centre el passat estiu. L’alumnat ha investigat quines són les millors condicions perquè germini una llavor de mongeta i ha dissenyat els tres sistemes de rec més eficients i sostenibles: el de goteig, capilaritat i condensació. “És un projecte multidisciplinar de les àrees de ciències i matemàtiques, amb la col·laboració d’una investigadora de la UB”, ha explicat Garcia, qui ha destacat que l’objectiu del projecte Magnet és apropar el coneixement del món universitari als instituts i introduir els joves estudiants en la investigació. En el marc d’aquest programa, l’alumnat visitarà el 7 de novembre les instal·lacions de la UB.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari