Èxit de la festa per presentar el nou projecte Komtü a l’escola El Turó

Va tenir lloc aquest dijous i va consistir en un berenar i l’actuació del grup Xiula

La festa de presentació del projecte Komtü a l'escola El Turó va consistir en un berenar i l'actuació del grup Xiula
Escola El Turó
L’escola El Turó va presentar aquest dijous a les famílies el programa Komtü amb una festa que va consistir en un berenar i l’actuació musical del grup Xiula. La iniciativa, que es posa en marxa aquest curs, té per objectiu l’acompanyament per a la promoció, prevenció i intervenció per al benestar emocional i relacional de la infància en l’àmbit escolar. Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya que ha dissenyat la Fundació Nous Cims, que ha escollit el centre montcadenc entre un centenar d’escoles d’arreu del territori que optava a acollir per primer cop aquest programa. 
 
El projecte Komtü, finançat íntegrament per la fundació, s’inspira en els estudis que conclouen que les experiències relacionals deixen una empremta emocional que pot condicionar la personalitat i l’actitud dels infants al llarg de tota la seva vida. “Una bona experiència pot comportar un millor aprenentatge, més capacitat d’autoconsciència, d’empatia i d’acceptació de la diferència”, ha explicat Carles Bosch, de la Fundació Nous Cims. Komtü implica els infants, les seves famílies, l’equip docent i el personal no docent i els seus objectius són crear un sentiment de pertinença envers la comunitat, generar eines d’acompanyament emocional, l’empoderament de les famílies i suport a infants amb dificultats concretes. “El període d’implementació s’allargarà durant tres cursos, en què estarem dos professionals a temps complert tres dies a la setmana”, ha comentat Irene de Luis, també de la Fundació.
 
A curt termini, el projecte pretén millorar el clima escolar, un major benestar emocional, ampliar les eines d’acompanyament i una major integració i acceptació de la diversitat. A llarg termini, el programa vol formar persones amb més equilibri emocional, que mantinguin relacions igualitàries, disminuir el fracàs i l’abandonament escolar, reduir les conductes de risc i afavorir la integració intercultural. “Estem molt contents perquè sempre volem el millor per al nostre alumnat i creiem que amb aquest programa aprendrem molt”, ha dit la directora de l'escola El Turó, Imma Espinosa, qui ha destacat que l’equip docent s’ha implicat des del primer moment. Per la seva banda, la regidora d’Educació veu el projecte com una gran notícia per al municipi:  “Agraïm a la Fundació Nous Cims que hagi escollit l’escola El Turó”
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari