Montcada celebra el 25N amb actes a Can Cuiàs i la plaça de l’Església

Hi ha prevista la lectura de diversos manifestos, una marxa de torxes i l’homenatge a les dones assassinades aquest any

Centenars de persones van participar el passat juliol a la manifestació en suport a una jove de Can Cuiàs que va patir una agressió sexual
Laura Grau
‘Prou de justícia patriarcal, prou de violències masclistes’ és el lema del programa d’actes que el Consell de Dones –format per entitats de dones del municipi i l’Ajuntament– organitzen amb motiu del Dia Mundial contra les violències de gènere, que es commemora el 25 de novembre. Les accions reivindicatives posaran especial èmfasi en la lluita per canviar el sistema judicial arran les sentències sobre diversos casos d’agressions
sexuals en grup, que han estat considerades abús i no violacions. Per incidir en aquest tema, hi ha prevista una xerrada a càrrec de l’Associació de Dones Juristes, el 2 de desembre (18h) a la Casa de la Vila. “Denunciem la justícia patriarcal que reprodueix el sexisme en les seves sentències i deixa impunes els agressors”, ha comentat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia (ECP).
 
Els grups de dones de Montcada i l’Ajuntament convoquen diversos actes aquest dilluns, coincidint amb l’efemèride. El Grup de Dones de Can Cuiàs organitza una concentració davant del Centre Cívic del barri (17.30h), que inclourà la lectura d’un manifest, elaborat per dones del barri, i de diversos textos contra les violències masclistes redactats per alumnes de 4t d’ESO de l’escola Ginesta, que llegiran durant la convocatòria. D'altra banda, a les 18h començarà una marxa de torxes a Can Tauler amb el lema 'Cremem el patriarcat' fins a la plaça de l'Església, on començarà l'acte central del programa (18.30h). Hi haurà la pintada de diverses frases contra les violències masclistes, que s’aniran omplint amb les flors de color lila que s’hauran fet als tallers dels dies previs a l’efemèride i amb les que porti la ciutadania. També hi ha prevista la lectura d’un manifest, a càrrec dels grups locals de dones, i l’homenatge a totes les dones assassinades al 2019. 
 
Abans del dia de l’efemèride, diferents equipaments municipals han fet diversos tallers per elaborar símbols i pancartes contra les violències masclistes, que es penjaran en espais públics per visibilitzar la lluita feminista. D'altra banda, al CC La Ribera es projectarà el dia 28 (17h) el curtmetratge ‘Carmesí’, dirigit per la montcadenca Andrea Vílchez, que aborda el tema de la prostitució. També a La Ribera, es farà una performance sobre els micromasclismes i un taller d’imans amb lemes reivindicatius.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari