L’escola Mas Rampinyo es convertirà en el segon institut escola del municipi

El director dels Serveis Territorials, Jesús Viñas, va comunicar la decisió dilluns passat al Consell Escolar del centre

Jesús Viñas, amb la regidora d'Educació (esquerra),durant la reunió del Consell Escolar de l'escola Mas Rampinyo

El director dels Serveis Territorials (SSTT) de la Generalitat al Vallès Occidental, Jesús Viñas, va anunciar aquest dilluns al Consell Escolar de l’escola Mas Rampinyo que a partir del curs vinent es convertirà en el segon institut escola de Montcada i Reixac, seguint el model que s’ha posat en marxa aquest curs a l’institut escola El Viver de Can Sant Joan. Durant el primer any, l’alumnat s’ubicarà a les instal·lacions actuals i, de cara al curs següent, es preveu la construcció d’un nou edifici en uns terrenys colindants propietat de l’Ajuntament. “Aquest model d’escola permet donar continuïtat a l’etapa de primària a secundària en el mateix centre i, alhora, treure pressió als instituts actuals, amb molt alumnat, ha comentat Viñas, qui ha destacat que l’alliberament d’espai als equipaments de secundària amb la creació dels instituts escola Mas Rampinyo i El Viver accelera la possibilitat d’ampliar l’oferta postobligatòria al municipi amb nous batxillerats i cicles formatius. És com si haguéssim creat un nou institut de quatre línies. Ens emplacem al gener per definir futurs projectes a curt termini”, ha manifestat el director dels SSTT. Respecte al nou edifici de l’INS Montserrat Miró, Viñas ha dit que no es descarta, malgrat la posada en marxa dels nous instituts escoles: Per motius pressupostaris, hem hagut de destinar els diners a l’escolarització i no pas a la millora de situacions que ja tenim. En el moment que baixin aquestes necessitats, podrem prioritzar l’actuació al Miró”.

La notícia del futur institut escola Mas Rampinyo s’ha rebut amb molta alegria per part de l’Ajuntament, el professorat i les famílies, que veuen com la seva reivindicació serà una realitat. La regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), assegura que el nou institut escola serà molt positiu per al municipi perquè permetrà rebaixar les ràtios a secundària de 30 a 27 alumnes per aula i alliberar espais als instituts per ampliar l’oferta de batxillerats i de formació professional. És una gran notícia per a la ciutat que ens permet millorar l’educació amb l’objectiu de convertir Montcada en un referent a nivell educatiu”, ha expressat l’edil. Per la seva banda, la directora de l’escola Mas Rampinyo, Concha Colom, també ha manifestat la seva satisfacció “per poder continuar a secundària el projecte d’escola que tenim. És un gran repte per al professorat que afrontem amb molta il·lusió”. En nom de la comissió de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre que ha impulsat la reivindicació de l’institut escola, Montse Jiménez s’ha mostrat molt contenta i ha destacat que l’èxit és fruit de la complicitat i unió que ha existit a la comunitat educativa: Aquest consell és la culminació de la feina de formiguetes que s’ha fet i que ens ha portat a bon port més ràpid del que pensàvem”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari