Adjudicades les obres per ampliar i remodelar l’INS La Ferreria

Els treballs costaran 2,3 milions d’euros i es faran en el termini de 14 mesos

Imatge exterior de l'INS La Ferreria, ubicat al polígon industrial que porta el mateix nom
Premsa Ajuntament

El Departament d'Educació de la Generalitat ha adjudicat les obres d'ampliació i remodelació de l'INS La Ferreria a l'empresa Constraula Enginyeria i Obres per un import de 2,3 milions d'euros i un termini d'execució de 14 mesos. El projecte preveu la construcció d'un nou edifici de planta baixa al solar que limita amb els carrers Progrés i Química –actualment destinat a pati– que tindrà 115 m2 de superfície i inclourà aules tècniques, tallers i un ampli porxo. L'estètica exterior serà d'acabats industrials amb predomini de materials com el metall, el formigó i el vidre.L'actuació també inclou la remodelació d'alguns espais de l'actual edifici que data del 1996 i consta de 6.000 m2 construïts distribuïts en tres plantes. La reforma implicarà canvis d'ubicació de laboratoris i tallers per a l'adequació de quatre noves aules.

La intervenció prevista a l'INS La Ferreria respon a la demanda feta per l'Ajuntament i el Consell Escolar Municipal a Educació per tal que aquest institut esdevingui un centre de referència a la comarca quant a l'oferta de cicles formatius. La petició es va fer arribar al Parlament després que al 2018 la Generalitat decidís traslladar a Terrassa el cicle de documentació sanitària que s'ofertava a l'institut local. "Celebrem acabar l'any amb aquesta bona notícia i esperem que tinguem l'opció de participar en la decisió sobre quins nous cicles ofertar al municipi un cop les obres estiguin esllestides", ha manifestat la regidora d'Educació Jessica Segovia (ECP).

Actualment, l'INS La Ferreria compta amb més d'un miler d'alumnes i ofereix ESO i Batxillerat, cicles de Sanitat, Informàtica i Serveis a la Comunitat, PQPI i el curs de preparació per a l'accés a cicles.

Seccions:

Deixa un comentari