La Biblioteca Elisenda acull una exposició sobre l’agenda 2030 inspirada en recerques de batxillerat

La mostra, promoguda de la Fundació Solidaritat UB, es pot visitar fins al 7 de gener

La Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) acull a partir d’aquest dilluns, 23 de desembre, i fins al 7 de gener l’exposició ‘Interdependents, corresponsables’, promoguda per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional de la UB. La mostra dona a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixa l’Agenda 2030 que 193 països d’arreu del món es van comprometre al 2015 a treballar per assolir-los en els següents 15 anys.

Alguns d’aquests ODS i de les seves 169 metes s’il·lustren a l’exposició amb treballs de recerca d’estudiants de batxillerat, que es plantegen com avançar en la protecció i la defensa dels drets humans. Els temes que hi apareixen són l’accés a les vacunes a l’Àfrica, l’acollida de persones refugiades a Catalunya, l’opinió sobre l’esport femení, la integració laboral de persones amb síndrome de Down o la contaminació dels rius i els seu impacte en els vegetals, entra d’altres.

Tant l’exposició com l’assessorament de les recerques que la conformen s’emmarquen en el projecte “Interdependents, corresponsables: L’Agenda 2030 com a recurs per la recerca de Batxillerat” (2017-2019), que la Fundació Solidaritat UB i l’IDP-ICE han dut a terme en instituts de la província de Barcelona amb el suport de la Diputació. L’objectiu principal del projecte ha estat difondre, entre alumnat i professorat, les possibilitats de l’Agenda 2030 com a recurs educatiu per comprendre la interdependència de problemàtiques aparentment llunyanes i promoure la corresponsabilitat en la seva resolució.

Amb el mateix objectiu, el Mapamundi interactiu dels Drets Humans, editat també per la Fundació Solidaritat UB, permet visualitzar reptes globals classificats segons els ODS de l’Agenda 2030. Aquests reptes es van actualitzant amb treballs d’aula que denuncien vulneracions de drets humans o difonen lluites per defensar-los; per exemple, els treballs de recerca en què es basa l’exposició.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari