Una mostra a les biblioteques reflexiona sobre el consum de drogues en adults

Es pot visitar fins al 31 de gener a la de Can Sant Joan i a l’Elisenda, de 2 al 15 de març

La Biblioteca Can Sant Joan acull fins al dia 31, l’exposició ‘Entre nosaltres’, produïda per l’entitat PDS, que pretén reflexionar
sobre el consum d’alcohol i d’altres drogues entre la població adulta. Mitjançant diversos plafons, la mostra explica com les famílies activen molts mecanismes de prevenció de consums envers el jovent, però en canvi, es relaxen quan es tracta de gent adulta. La Biblioteca Elisenda exposarà aquesta mateixa mostra del 2 al 15 de març.
 
Els programes de prevenció de drogodependències adreçats a la població adulta són minoritaris, tot i que està exposada a situacions de vulnerabilitat davant les drogues de la mateixa manera que el jovent, ja sigui per esdeveniments estressants –atur, separació, mort d’algun ésser estimat, malaltia– o bé, perquè la percepció de risc que té en algunes conductes és baixa. L’exposició reflexiona també sobre l’excés de confiança o l’automedicació i inclou informació per ajudar a valorar el propi consum, en relació amb l’abús i les dependències, i recursos on es pot anar si es pensa que es podria tenir un problema amb l’alcohol o una altra droga. Aquesta acció s’inclou al Pla Local de Prevenció de Drogues i Pantalles de Montcada i Reixac.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari