Un jove de Montcada rep una beca de la Fundació Amancio Ortega

Cristian Rey, de l’INS Montserrat Miró, estudiarà 1r de batxillerat el curs vinent a Canadà

Cristian Rey, de l'INS Montserrat Miró, estudiarà 1r de batxillerat a un centre de Canadà en rebre una beca de la Fundació Amancio Ortega
FR
Cristian Rey, alumne de 4t d’ESO a l’INS Montserrat Miró, ha obtingut una beca de la Fundació Amancio Ortega per estudiar el curs vinent el 1r de batxillerat a un centre de Canadà. El jove, veí del Pla d’en Coll, s’ha mostrat molt content de poder viure aquesta experiència a partir del pròxim mes de setembre. “És una bona oportunitat per perfeccionar l’anglès i també em servirà d’aprenentatge personal”, explica Rey, qui anima altres joves del municipi a presentar-se a pròximes convocatòries. 
 
Els requisits per optar a una de les beques és tenir una nota mitjana de 7 als tres primers cursos d’ESO i de 8 a l’assignatura d’anglès. Els aspirants han de superar un examen escrit i una entrevista personal. També es tenen en compte els ingressos econòmics de la família. L’ajut inclou l’allotjament durant els 10 mesos del curs lectiu amb una família d’acollida, els viatges, les activitats extraescolars i una aportació mensual de 100 euros per a despeses personals. Per al jove, el més dur de la seva estada a Canadà serà que no podrà veure la seva família. “És el que més trobaré a faltar, perquè una de les condicions és que no pots venir de visita a casa ni tampoc poden venir ells”, comenta Rey. La Fundació atorga 100 beques a Galícia i 500 a la resta del territori estatal.  
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari