Mascaretes ‘made in’ xarxa veïnal

Entitats de Terra Nostra promouen la iniciativa, destinada al personal de l’empresa de transport sanitari Falck

Fa uns dies laveu.cat es feia ressò de la confecció de 1.600 mascaretes amb làmines de polipropilè fruit de la col·laboració entre l’empresa Matachana, l’Ajuntament i prop d’una trentena de voluntàries. Ara, l’AV Terra Nostra, l'AMPA Mitja Costa i el grup de Carnaval Terra Nostra Queens també estan duent a terme una iniciativa similar en què participa més d'una d'una trentena de veïnes, no només del barri, també de la Font Pudenta. Preveuen que en podran fer un miler que destinaran al personal de l'empresa Falck VL, especialitzada en transport i assistència sanitària, amb una seu a Cerdanyola i la central, a Sant Quirze que treballa a tot el Vallès i al Baix Llobregat, i que compta amb més d'un miler de treballadors.

"La idea va sorgir del grup de la comparsa de Carnaval, en veure que a Montcada s'estaven fent mascaretes; la vam compartir a les xarxes i l'empresa local Balanzo Export ens va cedir roba 100% cotó", ha explicat Dámaris Sánchez, de la Comissió de festes de l'AV Terra Nostra. En inici, la idea era repartir-les entre la gent gran del barri i persones que en tinguin necessitat. "Mentre estàvem acabar de decidir què faríem amb elles vam veure per Internet la crida del personal de Falck; òbviament les mascaretes no estaran homologades però, tot i així, l'empresa té els recursos per esterilitzar-les i creu que els podran ser molt útils, atès que està en situació límit", comenta Sánchez.

La representant de l'AV, ha volgut agrair públicament l'altruisme de les persones que participen en la iniciativa: "És increïble, la gent està treballant molt i en unes circumstàncies especials, comunicant-nos per video-conferència i lliurant el material a distància, complint amb les normes de seguretat per evitar contagis". La previsió és poder subministrar 500 mascaretes dilluns vinent i 500 més la setmana següent.


 

Mesures de seguretat

Davant la manca de material homologat en el mercat, s’estan donant moltes experiències com ara la que hi ha en marxa a Terra Nostra. Cal recordar, però, que els experts alerten sobre la capacitat de filtració dels teixits amb què s’elaboren les mascaretes casolanes i aconsellen que qui faci ús de les mateixes no oblidi seguir amb les mesures efectives contra el contagi: la distància entre persones i el rentat de mans freqüent i rigorós.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari