Adimir intenta minimitzar la repercussió del confinament en els usuaris del seu Centre d’Atenció Integral

La Fundació ha organitzat un protocol d’atenció per atendre les famílies

El confinament obligatori motivat per l’estat d’alarma davant la pandèmia del coronavirus és especialment dur per a les famílies amb fills amb diversitat funcional. Així ho ha posat de manifest la Fundació Adimir que ha hagut de suspendre les teràpies presencials que fa al seu Centre d’Atenció Integral (CAIDF) ubicat a Terra Nostra. Tot i que s’ha vist obligada a fer un ERTE, la Fundació manté la seva activitat i ha organitzat un protocol d’atenció.

"El confinament està sent un repte per al nostre equip; treballem amb una població molt sensible i amb necessitats especials, per això, és important mantenir amb les famílies un contacte diari i facilitar-lis material per poder passar aquests dies intentant que aquesta situació tingui la menor repercussió en els nostres usuaris", ha explicat a laveu.cat Francisco Javier Vaca, director del CAIDF Montcada i secretari del Patronat de la Fundació Adimir.

La gran majoria d’infants d'usuaris que atén el Centre d’Atenció Integral presenta un espectre autista fet que dificulta el tipus d’intervenció. "Ajudar i assessorar els pares és fonamental perquè és molt complicat passar tot el dia confinats a casa amb aquests infants o joves", ha afegit Vaca, tot recordant que aquest col·lectiu pot sortir al carrer puntualment.

 

Recursos ofertats

A més d'un ampli horari d’atenció telefònica i un servei d’urgències de 24 hores, la Fundació Adimir ofereix a les famílies informacions contrastades d’interès, recursos adaptats i ofertes d’oci. També es manté en contacte directe amb les fundacions Ecom, Fundesplai, Dincat i amb Federació Catalana d’Autisme per coordinar possibles actuacions adreçades al col·lectiu que representen. 

Seccions:

Deixa un comentari