Els casals d’estiu es faran del 29 de juny al 31 de juliol adaptats a la nova realitat

Les inscripcions s’han de formalitzar del 2 al 8 de juny

Infants amb el seu monitor al Casal d'Estiu que es va fer l'any passat a l'escola El Turó
Arxiu/Sílvia Alquézar

Els casals d’estiu infantil i el dedicat a joves que organitza la Regidoria d’Infància i Joventut es faran del 29 de juny al 30 de juliol. L’activitat per a infants des de P3 a sisè tindrà lloc a les escoles Reixac, Font Freda, Elvira Cuyàs, Mitja Costa, Mas Rampinyo i al Casal de la Mina, mentre que el de joves està pendent de confirmar la seva ubicació. La COVID 19 marca el desenvolupament de les activitats, ja que estaran subjectes a les indicacions sanitàries al respecte i a l’evolució de la pandèmia i en funció de la situació, es podrien produir canvis. La Generalitat ha dictaminat uns criteris que hauran de complir tots els Casals arreu de Catalunya, que tenen com a objectius generals l'aprenentatge en les noves rutines, sobretot d'higiene i protecció la retrobada amb la natura i els espais oberts i la recuperació del sentiment de comunitat. Els grups d'infants i joves hauran de ser d'un màxim de 10 integrants. Caldrà l'ús de mascareta en el cas que les activitats que es facin no es pugui mantenir la distància mínima de 2 metres. Es comprovarà a diari la salut d'infants i joves i l’entrada i la sortida es faran de forma esglaonada. A www.montcada.cat podeu consultar-ne el protocol de la Generalitat.

Aquest Casal el gestionarà la Fundació Pere Terrés i el centre d'interès és 'Siguem el camí que volem veure al món', amb activitats de lleure que permetran infants i joves conèixer millor el seu barri, associacions, història i tradicions. Al llarg de la jornada es repetiran els hàbits d'higiene cada hora. ‘Aquesta crisi sanitària ha provocat que, de manera excepcional, aquest estiu els casals també ho siguin; hem plantejat casals mes inclusius, on tinguin cabuda tots els infants del municipi’, ha expressat el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido. L’edil també ha explicat que ‘esperem que l’experiència d’enguany sigui molt important per als infants, donat que porten dos mesos de confinament i restriccions i volen passar un estiu divertit’. Els preus dels casals (tant d'Infància i Joventut com d'Esports), que passen a aprovació per Ple el 28 de maig, s’han rebaixat respecte anys anteriors, amb l’objectiu ‘de donar suport les famílies que han patit amb la crisi econòmica i social que ha comportat la pandèmia’, ha indicat Garrido.

 

Calendari

El Casal infantil es dividirà en dues quinzenes, del 29 de juny al 10 de juliol i del 13 al 24 de juliol. El preu és de 54 euros per quinzena; l’horari, de 9 a 13.30 h (un dia, fins a les 17 h), de dilluns a divendres. La setmana del 27 al 31 de juliol hi haurà un casal a l’escola Elvira Cuyàs, el preu és de 27 euros. La inscripció s’haurà de fer del 2 al 8 de juny, preferentment per via telemàtica, al web www.montcada.cat, on es podrà adjuntar la informació addicional necessària. De forma excepcional, es podrà fer la inscripció trucant al 935 726 474 (extensió 2710), de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts i dijous, també de 16 a 19 h. La documentació pertinent en aquest cas s’haurà d’enviar per correu electrònic a [email protected].

D’altra banda, el Casal de joves es dividirà en cinc setmanes, 10 a 14h (un dia, fins a les 18h) i serà de dilluns a dijous. Les inscripcions s'hauran de fer del 2 al 8 de juny per correu electrònic a [email protected] o bé, per telèfon al 667 173 249, de dilluns a divendres de 9 a 14h i dimarts i dijous, també de 17 a 20h. 

 

Oferta esportiva

Pel que fa al Casal Esportiu 2020 es farà enguany en dos torns, del 29 de juny al 17 de juliol i del 20 al 31 de juliol. L’activitat s’adreça a infants i joves nascuts entre el 2006 i el 2016 i tindrà lloc al pavelló Miquel Poblet, la piscina d’estiu, la zona esportiva centre i l’escola Reixac. El programa inclourà jocs individuals, tallers recreatius, balls i iniciació a diferents esports, entre d’altres. El casal ofereix diferents horaris, en funció de les necessitats de les famílies, amb o sense dinar, des de les 8 a les 17 h, i podeu consultar-ne els preus (pendents d'aprovació pel Ple de maig) a www.montcada.cat.

La preinscripció serà del 2 al 4 de juny, per via telemàtica de forma preferent (www.esportsmontcada.org o www.montcada.cat) o bé, presencial amb cita prèvia, a les oficines d’Esports (Tarragona, 32). Les cites per fer la preinscripció presencial s’hauran de demanar trucant al 935 650 999 o bé, a esportsmontcada.org. La formalització de la inscripció s’haurà de fer de forma presencial del 15 al 17 de juny, a les oficines d’Esports. Si per a aquestes dates encara continuen les restriccions als equipaments, caldrà demanar cita prèvia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari