L’Escola d’Adults fa un balanç positiu del curs, tot i la manca de recursos telemàtics

La direcció destaca la implicació del professorat i l’alumnat per seguir el tercer trimestre en línia, malgrat les dificultats

La preinscripció a l’Escola d’Adults es podrà fer telemàticament fins al 15 de juliol i a partir de l’1 de setembre, de forma presencial i en línia
Sílvia Alquézar
L’Escola d’Adults de Montcada, amb 460 alumnes, ha finalitzat el curs 2019-2020, marcat pel confinament per la Covid-19, fent un balanç positiu. La seva directora, Adela Gràcia, ha destacat la implicació del professorat i l’alumnat per seguir telemàticament el tercer trimestre, tot i la manca de recursos. “La majoria del nostre alumnat no disposa de dispositius telemàtics ni de connexió a internet per fer classes en línia, però hem aprofitat al màxim les poques eines que teníem com els mòbils i el whatsapp per enviar i retornar les tasques”, ha dit Gràcia, qui ha denunciat la falta de suport per part del Departament d’Educació durant tota la crisi sanitària. “Les escoles d’adults hem estat les grans oblidades, perquè ja ens van advertir que la prioritat eren els centres de primària i secundària”, ha expressat Gràcia.
 
Malgrat les dificultats, els estudiants del Graduat en Educació Secundària (GES), els de preparació per a les proves de grau mitjà i superior i els dels cursos d’informàtica i d’anglès han seguit majoritàriament el ritme acadèmic, però pel camí s’ha quedat sobretot l’alumnat dels grups d’alfabetització i d’acollida, formats per unes 140 persones, la majoria gent gran o bé nouvingudes. “Estem contents pels resultats, però no estàvem preparats per fer classes en línia amb la població estrangera o la de més edat”, lamenta Gràcia.
 
En previsió de l’aparició de rebrots, l’Escola d’Adults vol adquirir ordinadors per treballar en millors condicions en el cas que hi hagi un nou confinament i les classes passin a ser telemàtiques. “Ens hem de preparar per si torna a passar. Al nou alumnat que s’està inscrivint li estem demanant que ens faciliti un correu electrònic perquè tot sigui més fàcil”, ha expressat la directora. D’altra banda, els centres d’adults han proposat a la Generalitat la possibilitat que el pròxim curs sigui semipresencial per a l’alumnat amb l’objectiu de facilitar la compaginació dels estudis amb la vida laboral. En l’actualitat, s’ha de complir un 80% d’assistència a les classes per tenir dret a ser avaluat. 
 
El pròxim 15 de juliol finalitzarà el primer període d’inscripció a l’Escola d’Adults per al curs vinent, durant el qual s’han presentat poques sol·licituds. El procés es reprendrà a partir de l’1 de setembre i es podrà fer tant per via telemàtica com presencial.   “Normalment, la majoria d’inscripcions les rebem després de l’estiu”, explica la directora, qui confia que enguany es cobreixen totes les places ofertades: “En època de crisis, com va succeir el 2008, la gent aprofita per formar-se davant la manca d’ofertes laborals”. Tota la informació sobre l’oferta formativa de l’Escola d’Adults es pot consultar a la seva pàgina web.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari