Ampli programa d’activitats lúdiques organitzades per la Taula Comunitària

L’oferta inclou tallers per a infants, joves i gent gran

Taller de circ, una de les propostes de l'Estiu Comunitari
Laura Grau
Sessió de contacontes a l'IE El Viver

La Taula Comunitària de Can Sant Joan ha organitzat diferents activitats gratuïtes per a aquest estiu, algunes de les quals ja estan en marxa. Totes elles es fan adaptades a la situació actual provocada per la pandèmia de la COVID-19, amb mesures de prevenció i aforament limitat. En el marc del programa Estiu comunitari, els tallers es duen a terme a l'institut escola El Viver i inclouen Contacontes familiar –9 i 16 de juliol, a les 18.30h; l'escoleta de circ i teatre per a infants i adolescents –cada tarda, de 18.30 a 20h; un taller d'il·lustració –el 10,17 i 24 de juliol, de 18 a 20h, i un taller d'escacs els dies 9 i 10 de juliol, també a partir de les 18h. Segons un dels membres de la Taula, Antonio Alcántara, el programa ha atret al voltant d'un centenar de nens i adolescents, molts dels quals no assisteixen a cap casal infantil als matins. "Aquesta oferta els hi permet tenir un espai de relació i també de retrobament amb l'escola després dels mesos de confinament", explica Alcántara, qui destaca l'aposta de la Taula per la inclusió i per afrontar reptes col·lectius des d'una lògica comunitària.

'El Rec es mou'

Un any més el projecte a l'entorn del canal mil·lenari es manté i es consolida en comptar amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Barcelona. Dimarts és el dia de la setmana en què es fan activitats lúdiques que inclouen una gran varietat de jocs lliures o de taula pensats especialment per a un públic familiar amb infants de fins a 12 anys. L’horari és de 19 a 21h a l’espai del Rec Comtal en terme municipal de Montcada. D’altra banda, al mateix lloc però cada dimecres i de 8 a 10h, s'oferta exercici i mobilitat per a gent gran, amb rutes a peu, ioga, estiraments i tai chi.

El projecte ‘El Rec Comtal es mou!’ és una iniciativa de treball comunitari en medi obert que impulsa la Taula del Rec Comtal -formada per diferents entitats del territori i veïnat a títol particular- amb el suport dels ajuntaments implicats i el finançament del Consorci del Besòs. El projecte comunitari pretén dignificar l'espai, promoure la relació i la participació veïnal, recuperar la memòria històrica vinculada al pas del canal d'aigua per les dues ciutats, generar-hi activitat econòmica social i solidària i ocupació per al jovent del territori.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari