Comencen les obres d’ampliació de l’IE El Viver per acollir els nous grups d’ESO

Els treballs, a càrrec del Departament d’Educació, s’allargaran durant sis mesos

Aquest és l’edifici on es construirà la tercera planta per acollir diversos espais adreçats a l’ESO a l’Institut Escola El Viver de Can Sant Joan
Sílvia Alquézar
Les obres han començat amb el condicionament de l'espai per fer-hi els treballs
Aquest estiu es duran a terme diverses actuacions als centres educatius del municipi per millorar les instal·lacions. Les més importants estan en marxa a l’INS La Ferreria i a l’IE El Viver, que s’allargaran durant sis mesos. Les dues intervencions les està realitzant el Departament d’Educació de la Generalitat i consisteixen en la construcció de més espais per donar resposta a les noves necessitats. Així, per donar cabuda als dos nous grups de Primària que el curs vinent s’incorporaran a l’ESO, a l’institut escola de Can Sant Joan s’aixecarà la tercera planta a l’edifici situat al costat del gimnàs. La intervenció permetrà guanyar 250 m2, en els quals s’ubicaran el laboratori i les aules d’informàtica i de tecnologia, a més de dos espais suplementaris.  “A mesura que es vagin completant tots els cursos de secundària, s’hauran de fer diferents adequacions al centre per acollir els nous grups de l’ESO”, ha comentat la directora de l’IE El Viver, Conxita Roca, qui ha avançat que mentre durin els treballs es perdrà un petit espai al patí per obrir una porta a la part limítrofe amb el parc del Casal de la Mina, per on accediran els camions. “L’objectiu és que la zona d’obres quedi totalment diferenciada de l’espai del centre que utilitza l’alumnat”, ha manifestat Roca. 
 
Per a l’escola Mas Rampinyo, a Mas Duran, el curs vinent serà molt especial, ja que es convertirà en el segon institut escola del municipi. En aquest primer any no es faran obres d’ampliació, ja que els dos grups de 1r d’ESO es redistribuiran als espais actuals del centre. “L’única intervenció que es farà serà la creació d’un nou accés, a la zona de l’aparcament, pel qual entrarà l’alumnat d’ESO i, possiblement, també el del cicle superior de Primària”, ha explicat la directora de l’IE Mas Rampinyo, Conxa Colom.
  
Actuacions municipals
L’Ajuntament realitzarà, un any més, treballs de millora a les escoles de primària. Una de les actuacions ja finalitzades ha estat obrir al pas de vianants la connexió entre els carrers Doctor Buxó i Duc de Tetuan a l’alçada de l’escola Reixac. Les portes de ferro que hi havia just davant del centre educatiu han estat retirades de manera que ja es pot transitar a peu entre ambdós carrers. Per evitar el pas de vehicles, s’hi han instal·lat uns pivots i un banc. El consistori també reforçarà la il·luminació. D’altra banda, l’Ajuntament rehabilitarà els lavabos en mal estat de tots els centres i en construirà uns de nous a l’escola Elvira Cuyàs. També hi ha previst instal·lar una escala d’emergència a l’escola Mitja Costa, on també s'ha reformat la cuina, que ha quedat incorporada en l’espai de menjador. Enguany, l’escola que es pintarà serà El Turó. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari