La campanya per una tria d’escola lliure de rumors, exemple de bones pràctiques

La Fundació Pi i Sunyer ha inclòs aquest projecte al seu banc de bones pràctiques com a proposta innovadora i que pot donar suport a d’altres municipis

La trobada per a famílies de secundària de la Xarmir també ha estat un èxit
Montse Marcos
La campanya 'Per una tria d'escola lliure de rumors' es va posar en marxa fa dos anys

La campanya de la Xarxa Antirumors de Montcada i Reixac (Xarmir) 'Per una tria d'escola lliure de rumors', –impulsada en coordinació amb l'Ajuntament– ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques (BBP) dels Governs Locals de Catalunya, un organisme de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals. Aquesta acció s'hi ha incorporat com a pràctica innovadora i de qualitat, que pot servir de referència per a d'altres ajuntaments o entitats locals; i ha estat triada entre més de 200 propostes que s'han presentat a la convocatòria d'aquest any. 'És una satisfacció que aquest projecte s'hagi considerat una bona pràctica perquè posa en valor tota la tasca d'inclusió i contra els prejudicis que fa anys que treballem des de l'Ajuntament i des de la Xarmir', ha explicat la presidenta de l'Àrea Social i regidora de Serveis Socials i Polítiques d'Inclusió, Mar Sempere.

Aquesta acció es va posar en marxa durant el termini de preinscripció per al curs 2019-2020, amb l'objectiu de col·laborar amb les famílies en la tria de centre educatiu per als seus fills i filles, tant per als que entren a P3 com a primer de l'ESO. 'Aquest procés està envoltat de rumorologia, especialment en un municipi com Montcada i Reixac, marcat per la segregació del territori, amb molta diversitat d'origen i amb alguns centres educatius estigmatitzats per la seva composició', ha expressat la regidora. La campanya pretén que les famílies triïn el centre educatiu de forma lliure i amb informació suficient, però rebuda en primera persona i no a través de tercers o de comentaris i rumors. Les famílies amb infants per escolaritzar reben informació sobre la camanya i es convoquen trobades amb pares i mares amb fills i filles que estudien als centres públics de primària i secundària del municipi per tal que expliquin la seva experiència.

La segona edició de la campanya, cara la preinscripció per al curs 2020-2021, va començar a principi de març i es van poder fer les dues trobades amb famílies de primària i secundària, però la declaració de l'estat d'alarma per la Covid-19 va impedir, majoritàriament, que els centres educatius organitzessin les jornades de portes obertes i, per tant, no s’ha pogut valorar la incidència de la campanya en la tria d’escoles en el procés de preinscripció. 'Aquest reconeixement ens motiva per seguir treballant en la línia del treball comunitari, combatent la rumorologia i donant valor a la diversitat present al municipi', ha indicat Sempere. El BBP és un servei que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. Altres sis propostes promogudes per l'Ajuntament de Montcada i Reixac s'han inclòs en aquest organisme. La informació la podeu consultar aquí.

http://www.bbp.cat/ficha_resumen_diba.php?su_idioma=2&on=fora

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari