Els instituts recomanen disposar d’un ordinador a l’etapa de Secundària

El Departament d’Educació ha accelerat de cinc a tres cursos la implementació del Pla d’Educació Digital de Catalunya

Els tres instituts públics de Montcada recomanen a les famílies disposar d'un ordinador per fer un bon seguiment del curs
Ara B.
El Departament d’Educació de la Generalitat ha accelerat de cinc a tres cursos la implementació del Pla d’Educació Digital de Catalunya, que té per objectiu l’assoliment de la competència digital per part de tot l’alumnat, promovent un model d’aprenentatge més autònom i personalitzat. Els tres instituts públics de Montcada i Reixac han apostat per una instauració paulatina del nou model, tot i que enguany, donada la incertesa de la situació i les directrius d’Educació, han recomanat a les famílies que, en la mesura del possible, tot l’alumnat tingui un ordinador per poder fer un bon seguiment del proper curs. “Tot sembla indicar que el professorat no podrà lliurar ni recollir material en suport paper com dossiers o llibretes i, per tant, l’alumnat haurà d’entregar les tasques en format digital”, ha explicat el director de l’INS Montserrat Miró, José Diego, qui ha destacat que “el més important és donar una atenció docent de qualitat fent servir tots els mitjans que estiguin al nostre abast”
 
Algunes famílies han mostrat la seva preocupació davant la incorporació de les noves tecnologies a l’ensenyament. Entre els arguments a favor hi ha la necessitat d’estar preparats davant possibles rebrots de la Covid-19 que obliguin a clausurar les classes presencials. Pel que fa als principals dubtes sobre el nou model, la majoria està relacionat amb una motivació econòmica, ja que el canvi suposa una inversió a la qual algunes llars no poden fer front. “L’ordinador i els llibres poden costar uns 500 euros. Són molts diners i la situació s’agreuja per a les famílies amb més d’un fill”, ha manifestat Sandra Campos, que forma part d’una plataforma de pares i mares de l’INS Montserrat Miró que ha mostrat el seu desacord amb la decisió de l’institut de combinar la utilització dels llibres de text amb l’ús de recursos digitals: “Estic d’acord que sigui un híbrid, però no m’agrada que els infants hagin de portar l’ordinador a l’aula perquè se’l poden robar”, ha assegurat Dominique García, mare de dos alumnes de 2n d’ESO al Miró. Per contra, aquesta possibilitat es veu amb bons ulls per part d’altres famílies en considerar que pot ser una bona opció per alleugerir les motxilles dels infants. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari