El curs de monitor esportiu organitzat pel DILTET encara la seva recta final

L’oferta s’adreça a joves de 16 a 25 anys i compta amb una vintena de participants

Al curs participen una vintena de joves
Sergi Frisach
El curs s'està fent a l'escola Font Freda

El curs de monitor esportiu organitzat pel Dispositiu Local de Transició Escola – Treball (DiLTET), que es va iniciar al febrer, s'ha pogut reprendre aquest estiu després de l'aturada provocada pel confinament a causa del coronavirus. La iniciativa s'adreça a joves de 16 a 25 anys. Els participants que disposen dels Estudis Secundaris Obligatoris (ESO) culminaran el curs amb 150 hores de pràctiques a partir del mes de setembre i obtindran la titulació oficial de Monitor Dinamitzador Esportiu amb el qual podran optar a entrar al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), que garanteix l’acreditació de les persones que exerceixen les activitats professionals relaciones amb l’esport. Mentre que les alumnes que no hagin pogut completar l’ESO podran rebre el certificat del Curs d’Iniciació de Tècnic Esportiu.

“El que intentem és que els alumnes aconsegueixin el títol perquè puguin seguir estudiant o introduir-se al món laboral”, afirma Fran Bueno, monitor del DiLTET. A més d’una reducció dels participants després de l’aturada obligatòria pel confinament, Bueno ha identificat una major irregularitat quant a assistència. “A l'inici del curs, abans de la pandèmia, teníem 25 inscrits. Actualment en comptem una vintena, i alguns sovint no poden acudir a les sessions per motius diversos”, comenta.

 

Canvi d'espais i mesures de prevenció

El curs, que en un principi tenia lloc a l’Escola Reixac, es duu a terme actualment a l’escola Font Freda. El programa el compon una part teòrica, realitzada a les aules del centre, i una part pràctica, executada al gimnàs de la mateixa escola i complementada a altres espais on s’imparteixen matèries més específiques. La piscina municipal, per exemple, acull les sessions de Primers Auxilis i altres activitats relacionades amb la natació.

L'organització també contempla les mesures necessàries d’higiene per prevenir el virus de la Covid-19. Abans de les sessions, es procedeix a la mesura de la temperatura dels participants, al pertinent rentat de mans i a la desinfecció del material a utilitzar. Durant l’activitat esportiva, els alumnes poden renunciar a l’ús de la mascareta tot i que es procura que hi hagi el menor contacte físic possible.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari