Les Escoles Bressol Municipals inicien el nou curs amb estrictes mesures d’higiene per la Covid-19

Els protocols inclouen la creació de grups estables de convivència

Els pares i mares han de deixar els infants a les educadores al pati perquè no poden accedir a dins de l'escola
Per a la canalla, ha estat un dia difícil després de sis mesos sense escola

Després de sis mesos tancades per la Covid-19, les Escoles Bressol Municipals (EBM) han iniciat aquest divendres el nou curs escolar, marcat per estrictes mesures d’higiene per minimitzar el risc de propagació del virus. Una de les novetats més importants és que els pares no poden accedir al centre. “Ens fa molta pena que les famílies hagin de deixar els infants a l’entrada i no puguin entrar fins a l’aula, però ens hem d’adaptar a la nova realitat”, ha comentat la directora de l’EBM Font Freda, Virgínia López. Un altre dels canvis destacats és la creació de grups estables amb l’objectiu de poder delimitar amb més facilitat les cadenes de contagi. La canalla farà totes les activitats a la seva aula, incloses les de dinar i fer la migdiada, i quan surti al pati tampoc compartirà espai amb els nens i nenes d’altres classes. Les joguines es netejaran cada dia, els cotxets no es poden deixar als centres i és obligatori l’ús de la mascareta per al personal docent.

Les famílies han viscut el primer dia amb una barreja de sentiments entre l’alegria de tornar a l’escola i la por davant la situació sanitària provocada pel coronavirus. “Estem contents, però a la vegada neguitosos. Confiem en els protocols i en la responsabilitat dels pares i el professorat. Segur que ens en sortirem”, ha comentat Maria Bianca Camós, mare d’un nen de P2 a l’EBM Font Freda. “Jo crec que els infants han de venir a l’escola, igual que van al parc, perquè és important que es relacionin amb altres nens”, ha manifestat Mónica Matías, mare d’una nena de P2 del mateix centre. 

La incertesa de la conjuntura actual ha provocat una davallada en la matriculació, amb vacants als cinc centres de titularitat municipal: Font Freda, Can Casamada, Camí del Bosc, Mitja Costa i Can Sant Joan. La Regidoria d’Educació ha ofertat enguany un total de 229 places, de les quals se n’han cobert a dia d’avui 181 –P0 (14), P1 (84) i P2 (132). Les EBM han pogut obrir tots els grups, excepte el de nadons de l’EBM Can Sant Joan. Les ràtios són les mateixes que el curs passat, amb un màxim de 7 infants a P0, 13 a P1 i 20 a P2. "Volem traslladar un missatge de tranquil·litat a les famílies perquè als centres es compliran totes les mesures que ens indiquen des dels Departaments d'Educació i Salut de la Generalitat", ha comentat la regidora d'Educació, Jessica Segovia (ECP), qui ha demanat als progenitors "ser molt responsables a dins i fora dels centres educatius" perquè el curs es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari