Llum verda a les accions del programa ‘Ciutat amiga de la gent gran’

La iniciativa ha comptat amb el suport unànim de tots els grups municipals

L'adhesió al manifest va amb consonància amb el projecte Montcada Ciutat amiga de les persones grans
Arxiu/Sílvia Alquézar
Partipants a la caminada popular que es va fer fa un any
El pla Ciutat amiga amb la gent gran inclou nombroses accions perquè la ciutat sigui més acollidora amb la població de més edat

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dimecres en la primera sessió del nou curs polític, ha aprovat per unanimitat el pla d’acció 2020-2022 del programa Montcada, ciutat amiga de la gent gran. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar polítiques d’envelliment actiu i adaptar l’entorn i els serveis de les ciutats perquè les persones de més edat visquin amb seguretat, de forma saludable i participin de forma activa en la vida quotidiana dels municipis.

«El pla és un projecte de futur per transformar Montcada en una ciutat que faci més fàcil la vida a la gent gran», ha comentat el regidor de Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP), qui ha avançat que la conjuntur actual de la Covid-19 «podria afectar el cronograma inicial de la implementació de les iniciatives». El programa s’articula en tres eixos amb quatre línies estratègiques i una cinquantena d’accions, de les quals se n’han prioritzat deu com la redacció d’un projecte d’accessibilitat per tot el municipi, fer una ordenança municipal per regular la circulació i la velocitat de vehicles de mobilitat personal, sol·licitar a Adif la instal·lació d’ascensors i rampes a les estacions de tren, fer un projecte sobre habitatges compartits entre persones grans i joves, realitzar una proposta de recorregut per als transports urbans, obrir els casals durant el mes d’agost, crear un espai de participació de gent gran, millorar el servei de teleassistència, organitzar actuacions intergeneracionals i crear un centre de dia i una residència.

Per part de l’oposició, el PSC ha donat ple suport a la creació d’una ciutat amable i integradora amb la gent gran. «Apostem per la promoció de l’envelliment actiu i esperem que es puguin complir els terminis previstos per a la implementació de les iniciatives», ha manifestat la regidora del PSC Adoración Alcalà. En representació de Cs ha parlat l’edil Juan Romero, qui ha manifestat el compromís de la seva formació amb el projecte. «Col·laborarem amb el projecte i farem un seguiment de les accions», ha dit el regidor, qui ha tancat la seva intervenció demanant unes pensions dignes i criticant la gestió a les residències de gent gran durant la pandèmia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari