Els cursos i tallers municipals es posen en marxa condicionats per la Covid-19

Les persones usuàries d’aquestes activitats hauran de seguir un protocol de seguretat

El taller de guitarra és un dels més arrelats a la programació de la Xarxa d'Equipaments
Premsa Ajuntament

Els cursos i tallers que gestiona la Xarxa d’Equipaments de l’Ajuntament de Montcada i Reixac es posen en marxa a partir d’aquest dijous, 1 d’octubre, a excepció dels que coordina la Regidoria d’Esports, que van començar el 21 de setembre. La prevenció de la Covid-19 condiciona aquesta temporada el contingut i la ubicació de les activitats. Per tal de poder dur-les a terme amb les distàncies pertinents entre les persones usuàries, s’han hagut de condicionar i habilitar nous espais als centres cívics. En alguns casos, l’aforament de les activitats s’ha hagut de reduir. Pràcticament tots els cursos i tallers ofertats han rebut la demanda suficient per poder fer-los. Com a novetats, destaca el retorn dels cursos d'art per a infants, joves i adults, que s'impartiran a la Casa de la Vila, i un taller de còmic manga. A la Mina hi ha un nou curs de punt d'agulla i ganxet.

Malgrat que la Covid-19 ens condiciona, mantenim les propostes i els continguts d’anteriors cursos i tallers, per tal d’oferir a la ciutadania una àmplia oferta cultural, formativa i d’oci, contribuint així a millorar la seva qualitat de vida’, ha explicat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. L’edil qualifica l’oferta de la Xarxa d’Equipaments com ‘un motor de participació ciutadana i de dinamització del territori’, i assegura que les activitats ‘comptaran amb totes les garanties i mesures de seguretat que aquesta situació d’excepcionalitat ens marca’.
 
Per tal de garantir la seguretat de les persones i usuàries, s’ha establert un protocol de prevenció de la Covid-19 específic per als cursos i tallers. Caldrà accedir als centres amb mascareta i només es podrà treure en el moment de fer l'activitat si es pot garantir el metre i mig de distància de seguretat. Caldrà desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic que hi haurà a l'entrada i només hi podrà accedir l'alumnat inscrit (els familiars de menors d'edat hauran d'esperar-los fora del recinte). A l'entrada a l'equipament es prendrà la temperatura als usuaris, que l’haurà de tenir per sota dels 37,5 graus per tal de poder fer l'activitat. 

Les classes podrien quedar reduïdes en 10 minuts per ventilar-les i desinfectar el mobiliari i el material per a la següent sessió. Si l'activitat requereix de màrfega, caldrà portar-la de casa. En cap cas es podrà assistir a classe si la persona té algun símptoma del virus, si està pendent del resultat d'una PCR o alguna altra prova de Covid-19 o en aïllament o quarantena.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari