Montcada celebra l’Octubre Trans amb una exposició i un col·loqui

El programa organitzat per l’Ajuntament s’emmarca en el Dia Mundial de la despatologització d’identitats

La mostra recull fotografies de famílies amb textos sobre el seu vincle amb la transsexualitat M
Marc C. Llop
El 21 d’octubre se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, una efemèride molt recent ja que fins al 2018 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no va treure la transsexualitat del catàleg de malalties mentals per passar a formar part del llistat de comportaments sexuals.
L’Ajuntament celebra la data amb diverses propostes que tenen per objectiu la defensa del dret de totes les persones a viure una sexualitat, identitat i expressió de gènere lliures de discriminacions.
 
Programa
La Biblioteca Elisenda acollirà des d'aquest dijous fins al 13 de novembre l’exposició ‘Construccions­ identitàries, famílies trans’ de la fotògrafa Mar C. Llop. La mostra està formada per imatges de famílies acompanyades d’uns textos on es destaca el vincle de cada persona amb l’ésser trans. L’autora ja va presentar fa dos anys a Montcada el llibre ‘Construccions­ identitàries’, on recull, a partir de la seva pròpia experiència de trànsit, els pensaments, sentiments i processos corporals d’una cinquantena de persones transgènere i les seves famílies.
Coincidint amb l’efemèride, la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI difondrà un manifest en defensa dels drets del col·lectiu a través del seu instagram (@igualtatmir) i del web municipal. L’endemà, s’emetrà a les xarxes socials del departament una conversa en línia que es va gravar el 22 de juny amb motiu dels dies internacionals de les persones refugiades i de l’Alliberament LGTBIQ. 
L’acte central de l’Octubre trans serà una xerrada sobre la diversitat del fet trans, el 24 d’octubre al parc de l’Antiga Cerveseria (11.30h). Hi ha prevista la intervenció d’Eloi Martín, activista trans, i de Tina Recio, del projecte I-Vaginàrium.

Deixa un comentari