Montcada commemora el Dia contra la Violència Masclista amb actes en línia

Els grups de dones i la Regidoria d’Igualtat alerten que el confinament empitjora la situació de les dones maltractades

Concentració de l'any passat a la plaça de l'Església contra les violències masclistes
Arxiu/ Sílvia Alquézar

Montcada i Reixac celebrarà aquest any el Dia Internacional contra les Violències Masclistes amb un programa condicionat per la pandèmia de la Covid-19. El Consell de Dones ha dissenyat un calendari amb activitats en línia i accions reivindicatives des de casa per evitar el contacte físic. “Volem visibilitzar més que mai les accions reivindicatives, donat que el confinament agreuja les situacions de violència masclista”, ha destacat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament, Jessica Segovia (ECP).

La primera proposta, del 20 al 29 de novembre, consistirà en la decoració dels balcons amb missatges feministes. A partir del 25 de novembre, dia de l’efemèride, també es podran aconseguir mascaretes amb el lema ‘Prou violències masclistes’ als equipaments municipals i als comerços adherits a la campanya ‘Establiments contra les Violències Masclistes’. D’altra banda, els grups locals han redactat un manifest reivindicatiu, que es llegirà el dia 23 en el programa ‘El Fanalet’ de Montcada Ràdio (22h) i, el 26, al Ple municipal, que es podrà seguir en directe al canal de Youtube de Montcada Comunicació (18.30h). 

El mateix dia 25, amb l’objectiu de donar visibilitat al rebuig a les violències masclistes, el Consell impulsa una campanya a les xarxes socials que consisteix a compartir vídeos reivindicatius amb el hashtag #25Nmir i l’etiqueta @igualtatmir. També hi ha prevista una sessió de contes per a infants al compte d’Instagram de la Biblioteca Elisenda (@bibsmir) titulada ‘Els contes de la Clementina’ (18h). Per la seva banda, l’entitat Kariatydes anima la ciutadania a posar il·luminació de color lila als balcons i finestres (19h). El programa també inclou una funció de teatre espontani en línia amb el títol ‘Què significa el 25N per a tu?’ a càrrec del Colectivo de Mujeres Matagalpa (18.30h).

El programa del Dia Internacional contra les Violències Masclistes clourà el 15 de desembre amb un taller en línia sobre les masculinitats, adreçat a homes de totes les edats (19 a 20.30h). La inicia­tiva anirà a càrrec de Teo Valls i cal inscripció prèvia a través del correu [email protected]. L’objectiu és reflexionar sobre la construcció social dels gèneres per trencar el model actual i implicar-se en els canvis necessaris per aconseguir una societat igualità­ria, un plantejament que fins ara només prové dels col·lectius de dones i LGBTIQ+. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari