Neix la Xarxa d’entitats per a la inclusió

Una desena de col·lectius ja forma part d’aquest projecte, obert a les associacions que treballen sobre la vulnerabilitat social

La Xarxa d'Entitats per a la Inclusió farà una trobada virtual el 16 de desembre

Una desena d'associacions i col·lectius forma part de la recentment creada Xarxa d'Entitats per a la Inclusió de Montcada i Reixac, una iniciativa impulsada per la unitat de Polítiques d'Inclusió de l'Ajuntament. L'objectiu d'aquest projecte és crear una plataforma, un espai de trobada i de treball en xarxa amb el teixit associatiu social de la ciutat, que treballen per la inclusió social de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social. "Amb la consolidació del Pla Local d’Inclusió Social, el PLIS, després de tres anys des de la seva posada en marxa, estem creant espais de reflexió i de col·laboració amb agents de Montcada i Reixac per sumar esforços en el treball adreçat als col·lectius més vulnerables", ha manifestat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (ECP), qui ha afegit que l’Observatori d’inclusió i la Xarxa d’entitats són un exemple de la necessitat de ser un municipi conscient i compromès amb la inclusió de tota la seva ciutadania.

Actualment, la xarxa es troba en una fase inicial i per tant, els objectius principals marcats a curt termini estan vinculats a l'enxarxament, la creació d'un espai per compartir experiències, recursos i bones pràctiques, així com analitzar conjuntament la situació del municipi des d'una perspectiva inclusiva. Des de la Xarxa es considera que aquest intercanvi és imprescindible per impulsar el naixement de futures col·laboracions i sinergies.
La Xarxa és oberta a la participació d'altres entitats interessades en aquest projecte i hi ha previst convocar-ne una trobada el pròxim 16 de desembre. Els col·lectius que s'hi vulguin sumar, han de contactar amb l'Oficina d'Inclusió de Montcada i Reixac ([email protected]). Les primeres adhesions han estat les de l'AE El Turó, Banc Farmacèutic, Càritas, Creu Roja, Andròmines, Centre Obert Font Pudenta (gestionat per Aldees Infantils), Acceder, Montcada Solidària, Tot per tu i la Joventut Atlètica Montcada (JAM) i Adimir.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari