L’ong montcadenca El Teu Refugi commemora el seu cinquè aniversari

L’entitat fa una crida a les botigues d’alimentació del municipi per col·laborar en el projecte de repartiment d’aliments

Dissabte a la tarda, s'organitza el repartiment d'aliments recollits entre les persones que han fet la demanda
ETR
La presidenta d'ETR, Esther Lagoa, a l'esquerra, amb una voluntària, organitzant les comandes
Taller de formació sobre les TICs a càrrec de la voluntària Carolina Ibáñez
Voluntaris de l'ong El Teu Refugi, a la seu del carrer Clavell, amb donacions d'aliments

L’associació El Teu Refugi (ETR) celebra el seu cinquè aniversari en plena crisi de la Covid-19, que ha causat un increment de la demanda d'ajuda alimentària que presta l’entitat, vinculada a la comunitat evangelista de Montcada –comparteixen la mateixa seu, al carrer Clavell n.9 de Montcada centre–, però que actua dins i fora del col·lectiu religiós. “Vam néixer perquè veiem moltes necessitats al nostre entorni i volíem ajudar les persones més desfavorides, independentment de la seva religió i origen”, remarca la presidenta de l'entitat, Esther Lagoa.

Des de fa més de tres anys, ETR reparteix aliments cada dissabte entre famílies de Montcada sense recursos. El menjar prové d'aportacions de supermercats de Barcelona i, fins fa poc, del Banc d'Aliments de Montcada, amb el qual no s'ha pogut renovar el conveni de col·laboració. Per fer front a l'augment d'usuaris, l'ong fa una crida als supermercats i botigues de Montcada perquè aportin productes a punt de caducar i habilitin punts de recollida d’aliments. “La idea és que els ciutadans sàpiguen que als llocs on adquireixen menjar, hi ha un carro preparat per a El Teu Refugi, on poden donar part de la seva compra”, explica Carolina Ibáñez, membre de l'organització. El Condis del carrer Montiu ja s'ha apuntat a la iniciativa. També reben donacions regularment de Gros Mercat, Maheso, Consum i el Banc d'Aliments de Barcelona. Les persones que vulguin col·laborar amb ETR, poden contactar amb el telèfon 655 548 655. A més de donacions de menjar, també es necessiten productes de neteja i d'higiene personal.

L’associació també té una vessant formativa amb la fòrmula d'aprenentatge-servei, en què cada participant es compromet a ensenyar dues o tres persones més quan finalitza la seva formació. Amb el títol ‘Capacítame, capacítale’, l'entitat ofereix sessions formatives sobre les TICs per a persones amb pocs recursos. El contingut dels cursos s’organitza segons les necessitats que s'observen en la comunitat i van des de tallers sobre la gestió del correu electrònic, fins a la petició d’una cita prèvia en línia, ara que molts tràmits s'han de fer telemàticament.  “Tenim un tracte molt proper amb els usuaris, als quals també donem informació sobre les vies oficials per demanar ajuts a l'administració, ja que sovint no saben com fer-ho", destaca Lagoa. Actualment El Teu Refugi compta amb una vintena de voluntaris i un centenar d'usuaris.

 

 

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari