‘Ara estic bé perquè, finalment, he recuperat la llibertat’

El testimoni d’aquesta dona de Montcada dona un llum d’esperança per superar situacions de violència masclista

Moltes víctimes de la violència de gènere asseguren haver recuperat la llibertat una vegada han superat aquest malson
Com va començar el seu malson?
Portàvem molt anys junts, però ell va canviar i la convivència es va fer insuportable. Em parlava malament, tenia reaccions fora de to, em volia controlar els diners. Va arribar un moment en què vaig decidir que no tenia per què aguantar aquesta situació, tinc una bona feina i li vaig demanar el divorci. Però no s’ho va prendre molt bé. 
 
Què va passar llavors?
Les agressions verbals van anar in crescendo fins que un dia va a estar a punt de pegar-me, però es va posar pel mig el meu fill. Vaig trucar els Mossos d’Esquadra i em van aconsellar que marxés el cap de setmana amb els meus fills. A partir d’aquí, ja van intervenir els advocats i es va acordar que, per evitar problemes més greus fins que s’acabés el procés de separació, l’habitatge familiar fos el que es diu una casa niu, els nens es queden al pis i són els pares els que hi viuen la setmana que els pertoca. Però ell no va acceptar el divorci. Em perseguia, m’enviava missatges, m’assetjava constantment.
 
Ho va denunciar?
Sí, moltes vegades, però ell no complia les ordres d’allunyament. Quan sortia al carrer sempre duia  el mòbil a la mà, per fer-li fotos si me’l trobava, ja que és important tenir proves per presentar a la justícia. Al principi et bloqueges, vas molt perduda, però a l’Oficina d’Atenció a les Víctimes dels Mossos d’Esquadra em va aconsellar sobre com havia d’actuar. Al CAP Montcada també em van atendre molt bé quan hi vaig anar amb un atac d’ansietat derivat de la situació. No t’acabes de creure que el que t’està passant sigui la teva vida, és com si estiguessis dins d’una pel·lícula de terror.
 
La van derivar a l’Oficina d’Atenció a la Dona?
Sí, perquè necessitava ajuda psicològica. Les entrevistes amb la responsable del servei i les psicòlogues han estat molt importants per superar aquesta situació. Quan fas el pas de denunciar, et sents molt sola i, al principi, tens un cert sentiment de culpabilitat. De mica en mica, vaig anar recuperant l’autoestima. El suport de la família i de les amistats també ha estat fonamental per acabar amb aquest malson.
 
Com se sent ara?
Em sento forta i lliure, però durant el procés et sents molt vulnerable. És una experiència traumàtica. Ara estic bé perquè, finalment, he recuperat la llibertat.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari